Eğitim-sen'den Giresun'da 4+4+4 Eğitim Sistemine Protesto

Eğitim-sen'den Giresun'da 4+4+4 Eğitim Sistemine Protesto

Eğitim Sen'in 4+4+4 Eğitim Sistemi’ne karşı “4 koldan başlattığı yürüyüş kolunun Doğu Karadeniz ayağı bugün Giresun’a geldi.

Giresun Atapark’ta Eğitim-Sen Giresun Şubesi üyeleri tarafından alkışlarla karşılanan yürüyüş kolu sloganlar eşliğinde Giresun Valiliği’ne yürüdü. Yürüyüş öncesi Emniyet Güçleri grubu uyararak pankartla yürümelerine izin vermedi. Halka bildiri dağıtarak ve slogan atarak Giresun Valiliği'ne ulaşan Yürüyüş Kolu daha sonra Giresun Valisi’ne ulaştırılmak üzere Evrak Müdürlüğü'ne 4+4+4 ile ilgili dilekçelerini verdi ve ardından basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Yöneticisi Tuğrul Culfa, ”Geçtiğimiz dönemlerde her yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin çocuk birinci sınıfa başlıyorken, 4+4+4 düzenlemesi ile birlikte okula başlama yaşının düşürülmesiyle birlikte bu yıl otomatik olarak kaydı yapılan öğrenci sayısı 2 milyon 313 bin 888 olmuştur. Okullar yeterli değil çocuklar balık istifi üçerli dörderli oturmak zorunda kalıyor. Hepimiz çocuklarımızın geleceği için uğraşıyoruz. Çocuklarımızı daha insanca yaşayabilecek bir ülke için mücadele veriyoruz. Ama iktidar ve ülkeyi yönetenler çocuklarımızın geleceğini karartmaya devam ediyorlar. 5-6-7 yaş 3 ayrı yaş grubu bir sınıfta. O yüzden bu çocuklarımız algılama sorunu yaşayacaklar, okuldan soğuyacaklar bunlar için itiraz ediyoruz" dedi.

"15 Eylül'de Ankara’da olacağız ve 100 binlerle itirazımızı dile getireceğiz" diyen Culfa "Yine kulaklarınızı tıkamaya devam ederseniz,çocuklarımızın geleceğini karartmaya ısrarcı olursanız her türlü meşru hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz ve bu yasanın uygulanmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu

Konuşmanın ardından grup, valilik önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaparak AKP ve sistem aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş kolu daha sonra olaysız bir şekilde dağılarak Ordu’ya hareket etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile