Egitimde 'Türkiye Yüzyili Maarif Modeli' Dönemi

Egitimde 'Türkiye Yüzyili Maarif Modeli' Dönemi

Samsun Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, bu senenin en önemli özelliklerinden birinin yeni müfredat olan ’Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’ olduguna dikkat çekerek, "2024-2025 egitim ve ögretim yili ögrencinin merkeze alindigi, süreç degerlendirmenin daha fazla gündeme geldigi, ögrencinin çok fazla gelisiminin desteklendigi bir yil olacak" dedi.

2024-2025 egitim-ögretim dönemine az bir zaman kala Samsun Il Milli Egitim Müdürü Murat Agar, degerlendirmelerde bulundu. Samsun’da 2024-2025 egitim-ögretim dönemi hazirliklarini tamamladiklarini söyleyen Müdür Murat Agar, "260 binin üzerinde ögrencimizle, 21 binin üzerinde ögretmenimizle, bin 300’e yakin okulumuzla ilimiz genelinde egitim faaliyetlerini yürütecegiz. Bu çerçevede yaz dönemimde çok etkin bir çalisma süreci gerçeklestirdik. Okullarimizin hazirlik sürecini desteklemek üzere yönetici, ögretmen, personel görevlendirme ve atama süreçlerinin tamamini bitirdik. Yeni açilacak olan, bakim ve onarimi tamamladigimiz okullarimiz var. Bu çerçevede ihale ve benzer süreçlerimizi tamamlayarak, tasimali egitim ve okul pansiyonlarina ögrencilerimizin yerlestirme islemleri de tamamlandi. Bu yil 27 bin ögrencilerimizi tasimali egitim ile okullarimiza eristirecegiz" diye konmustu.

"Ögrencinin merkeze alindigi bir yil olacak"

Bu yilki yeni müfredat hakkinda bilgi veren Müdür Agar, "Bu senenin en önemli özelliklerinden bir tanesi bakanligimizin 2024 yili içerisinde hazirliklarini tamamladigi ve tanitimini yaptigi, kurumlara programini gönderdigi ’Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’dir. Bu kapsamda bu sene; okul öncesi 1. siniflar, 5. siniflar, 9. siniflar ayrica hazirlik siniflari ile yeni bir müfredata geçiyoruz. Biz de ögretmen egitimlerimizi planladik. Aslinda 2 Eylül itibariyla okullarimizda uyum haftasi basliyor. Birinci ve besinci sinif ögrencilerimiz uyum noktasinda okullarimiza gelecekler. Yine ayni hafta içerisinde bu siniflarin dersine giren tüm ögretmenlerimize de Türkiye Yüzyili Maarif Egitim Modeli egitimlerimizi tamamlayacagiz. 2024-2025 egitim-ögretim yili ögrencinin merkeze alindigi, süreç degerlendirmenin daha fazla gündeme geldigi, ögrencinin çok fazla gelisiminin desteklendigi bir yil olarak karsimiza çikacak. Programda ana özellikler var. Nasil bir ögrenci yetistirmeye çalisiyoruz? Erdem, deger ve eylem modeli, bütünlesik bir egitim yapisi ve beceriler çerçevesi somut bir sekilde tanimlanmis durumdadir. Tüm ögrencilerimizin çok yönlü gelisimlerini desteklemek üzere bütün bu okullarimizin binasi, bahçeleri ve diger alanlari ögrencinin yüksek yararina hizmet etmesi yönüyle de bir yönlendirme çalismamiz var. Okullarimiz, ögrencilerimiz hem fiziksel sagliklari hem de güvenligi saglamak üzere yogun bir insaat ve destek süreçlerimiz devam etti. Okullarimizin güçlendirmelerini tamamladik. Bu yil Eylül ayi itibariyla 9 yeni okulumuz egitim-ögretime baslayacak" seklinde konustu.



"2024-2025 egitim-ögretim yilina haziriz"

Bu yil da dijital bagimlilikla mücadele edeceklerini ifade eden Agar, "Ögrencilerimizin bireysel olarak gelismeleri bizim için önemlidir. Bu kapsamda ‘okulum temiz’ belgesi ve verdigimiz egitimler var. Geçen sene ayrica 24 bin ögrencimize ilk yardim egitimi verdik. Türkçenin önemi, Türkçenin okullarimizda daha fazla yer almasi, ögretilmesi, Türkçenin hak ettigi degeri görmesi noktasinda çalismalarimiz devam ediyor. Genel olarak baktigimizda 2024-2025 egitim-ögretim yilina haziriz. Geçen sene hep birlikte güzel çalismalar yaptik. Bazi ilk çalismalar da gerçeklestirilmisti. Özellikle dijital bagimlilikla mücadele kapsaminda ögrencilerin cep telefonu derslere girmemesi, velililerin okulda randevu ile görüsme gerçeklestirmesi gibi çalismalar bu yil da devam edecek" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile