Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak? 21 Ağustos 2010 MTSS- Ehliyet Sınav Sonuçları buradan öğrenin

Şimdi ise MEB tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı sonuçlarının (ehliyet sınav sonuçları) açıklanması bekleniyor.21 Ağustos tarihinde geçekleşen ehliyet sınavının soruları ve cevaplarını dün Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.Şimdi ise MEB tarafından yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sınavı sonuçlarının (ehliyet sınav sonuçları) açıklanması bekleniyor.

21 Ağustos'ta yapılan ehliyet sınav sonuçlarını 6 Eylül'de açıklanması bekleniyor.Ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan bir hafta sonra ise yazılı sınavı başarı ile geçenler için . direksiyon sınavı gerçekleşecek. Direksiyon sınavında da başarılı olan vatandaşlar ehliyet almaya hak kazanacaklar. Yalnız ehliyet almak için emniyetten alınan para ise vatandaşların moralini bozuyor.

Ehliyet sınavına katılan adayların girmiş oldukları sınavlardan en az 70 puan almaları gerekiyor.

21 AĞUSTOS 2010 EHLİYET SINAV SONUÇLARI (Link aktif değil)

Teorik sınavda 50 trafik ve çevre bilgisi, 40 Motor ve araç bilgisi tekniği , 30 ilk yardım bilgisi olmak üzere 120 adet soru sorulur.
Bu sınavın süresi 2,5 saattir. Her ders için ayrı ayrı olmak üzere geçme notu 100 üzerinden 70'tir. Bir veya iki dersten başarısız olunduğu takdirde tekrar üç dersten sınava girilmez, sadece başarısız olunan derslerden sınava girilir. Toplam beş adet sınava girme hakkı vardır. Sınavda verdiğiniz yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı götürmez.

Yazılı sınav, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından Merkezi Sistemde yapılır,sürücü kursları sınav cevap kağıtlarını görememektedir.

Trafik ve Çevre Bilgisi Dersinden 35 doğru cevap
Motor ve Araç Tekniği Bilgisinden 28 doğru cevap
İlk Yardım Bilgisi'nden 22 doğru cevap yapılması gerekmektedir.

Direksiyon sınavı ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Trafik Şube Müdürlüğü'nün belirlediği güzergahlarda yapılır. Teorik sınavlarda başarılı olabilmeniz için, sürücü kursunuzda verilen derslere devam etmeniz, ders kitaplarınızı düzenli olarak çalışmanız ve çok sayıda deneme testi çözmeniz gerekir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile