Ekim Ayı İşsizlik Verileri

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranlarındaki gerilemeyi ekim ayında işgücüne katılma oranındaki gerilemeye bağladıklarını ifade ederek, oranlardaki sonucu memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Zeytinoğlu, ekim ayı işsizlik oranlarının beklentilerinden düşük gerçekleştiğini belirterek, oranların bir önceki yılın aynı ayına göre 0,6 puanlık artışla yüzde 9,7 olduğunu kaydetti.

Mevsimsel etkenlerle işsizlikteki yükselişin artmasını beklediklerini ifade eden Zeytinoğlu, "İşsizlikteki gerilemeyi ekim ayındaki işgücüne katılma oranındaki gerilemeye bağlıyoruz. Yine de sonucu memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizde işgücüne katılma oranı yüzde 50 civarında. Bu oran OECD ortalamasında ise yüzde 70 civarında" ifadelerini kullandı.
Zeytinoğlu, dün bütçe rakamlarının açıklandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Orta Vadeli Program'da (OVP) bütçe açığı 33,9 milyar lira olarak beklenirken, 18,4 milyar lira açıkla yılı kapattık. 2013'te bütçe gelirleri yüzde 17,1, bütçe giderleri ise yüzde 12,7 arttı. Bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 1,2'ye gerilemiştir. Bir evvelki yıl yüzde 2,1 olarak gerçekleşmişti. Arzumuzun yılı denk bütçeyle kapatmak olduğunu sık sık ifade etmiştim. Bununla birlikte bütçe açığımızın geçen yıla göre yüzde 37,3 gerilemesi memnuniyet vericidir. Giderek denk bütçe vereceğimiz bir bütçe performansına yaklaştığımızı düşünüyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile