El Emeği Göz Nuru Eserler Feshane‘de Buluştu

İstanbul Halk Eğitim Merkezleri ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen İstanbul Halk Eğitim Merkezleri Festivali (Hemfest) Feshane’de açıldı. Festivalde sergilenen eserler, büyük beğeni topladı.

İstanbul Halk Eğitim Merkezleri ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen İstanbul Halk Eğitim Merkezleri Festivali (Hemfest) Feshane’de açıldı. Festivalde sergilenen eserler, büyük beğeni topladı.

Açılış törenine; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katıldı. Festivalin açılış kurdelesini Emine Erdoğan ve Bakan Çubukçu birlikte kesti. İstanbul’daki 41 halk eğitim merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru eserlerin sergileneceği festival boyunca pek çok da gösteri gerçekleştirilecek.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Emine Erdoğan, Halk Eğitim Merkezleri’nin kadınlar için büyük önem taşıdığını söyledi. “Beşikten mezara kadar eğitimin sürdürülmesi gerekir. Bu süreci yerine getirenler hayatı gerçek anlamıyla yaşayanlardır.” diyen Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “Anadolu’da, Trakya’da bu kurslara katılan ve hayatı köklü değişen kardeşlerimize rastladım. Umutsuzluğun pençesinde kıvranan kardeşlerimiz bu kurslar sayesinde ışığa ve aydınlığa kavuşmuşlardır.” Emine Erdoğan son olarak, festivalin İstanbul’daki eğitim seferberliğini çok daha ileriye taşıyacağına inandığını söyledi.

Bakan Nimet Çubukçu da, Halk Eğitim Merkezleri’nin artık biçki ve dikiş kursu olmaktan çıktığını ve hayat boyu eğitimin sürdürüldüğü yerler halini aldığını söyledi. Çubukçu, “Milyonlarca insanımız halk eğitim merkezlerinden yararlanıyor. Bu merkezlerimiz, kuruldukları günden bu yana kişisel gelişime çok büyük katkı sağlıyorlar. Öğrenmenin, okumanın, bir meslek sahibi olmanın, ilgi duyduğumuz alanlarda kendimizi geliştirmek gerçekten de çok önemli. Bu merkezlerimiz, bilgi ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimler veren hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. Bugün burada kadınlar her şeyi başarabileceklerini gösteriyorlar. 2010 yılında 3 milyondan fazla kişi bu kurslarda eğitim aldı.” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Mutlu ise, Halk Eğitim Merkezleri’nin eğitimi toplumun bütün katmanlarına yayılmasını sağladığını söyledi. Vali Mutlu, “Halk Eğitim Merkezleri 350 bin kursiyere 350’den fazla programla eğitim veriyor. Bugün burada bu eğitimlerde gerçekleştirilen eserler sergilenecek.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile