El Salvador, Bitcoin'i Yasal Para Birimi Haline Dönüstüren Ilk Ülke Olarak Tarihe Geçti

Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'in mecliste yasallasmasinin ardindan dünyada dijital parayi resmen kabul edilen ilk ülke oldu.

Devlet Baskani Nayib Bukele, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Bitcoin'in ülkede yasal hale gelmesini tarihi bir karar olarak degerlendirdi.

Bukele, "Bitcoin yasasi az önce nitelikli çogunluk tarafindan kabul edildi. Tarihi bir gün, 84 oydan 62'sini aldi." ifadesini kullandi.

Böylece El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i yasal hale getiren ilk ülke olarak tarihe geçti.

Ülkede tartismalara neden olan karar sosyal medyada çogunluk tarafindan destek bulurken, önemli bir kitle ise yasaya temkinli yaklasiyor.

Bukele, nüfusun yüzde 70'inin finansal hizmetlere erisiminin olmadigini, kripto para birimi sayesinde banka hesabi olmayan nüfusun finansal olanaklara sahip olacagini söyledi.

Bukele, 7 Haziran'da yaptigi açiklamada Bitcoin önerisinin ülkede yasalasmasi halinde El Salvador'un dünyanin en önemli para merkezlerinden biri haline dönüsecegini belirtmisti.

Yurt disinda yasayan El Salvadorlularin ülkelerine yilda 6 milyar dolar gönderdiklerini dile getiren Bukele, Bitcoin sayesinde para transferini kolaylastiracaklarini ve bir milyondan fazla düsük gelirli ailenin degisiklikten fayda saglayacagini kaydetmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile