Elazig'da CHP'den AK Parti'ye Geçis

Elazig'da CHP'den AK Parti'ye Geçis

Elazig CHP Il eski Baskanlarindan Mustafa Ünsal Karatepe ve beraberindeki 50 kisilik heyet, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçti.

15 Agustosta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan rozet takilarak AK Partiye geçen CHP Elazig Il eski Baskani Mustafa Ünsal Karatepe ve beraberindeki 50 kisilik heyet için AK Parti Il Baskanliginda rozet takma merasimi gerçeklestirildi.

Düzenlenen rozet takma merasiminde konusan Mustafa Ünsal Karatepe, muhalefet partisinin Türkiye’yi yönetmek gibi bir derdinin olmadigini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in bu ülkeden gitsin de yerine kim gelirse gelsin düsüncesinde oldugunu belirtti.



"Arkada bekleyen baska geçisler de var onlari da yeri geldikçe göreceksiniz"

Bugünün çok özel oldugunu aktaran AK Parti Elazig Il Baskani Serafettin Yildirim, "Öncelikle aramizda çok degerli simdilik misafir ama az sonra yol arkadasimiz olacak olan kardeslerimizin töreni için bir aradayiz. Mustafa Ünsal Karatepe bizim kardesimizdir. Insallah bundan sonra birlikte uzun yol yürüyecegiz. Insallah Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in omuzlarindan yükü alacagiz. Özel günleri anlamli cümlelerle götürmek lazim geriye dönüp baktigimizda 21 yasinda 21 yilini kutlamis bir AK Parti ve onun çok onurlu ve serefli bir lideri ve onun çok önemli bir kadrosunu görüyoruz. Tam 20 yildir bu ülkeye hizmet ediyor bizde onunla birlikte hizmet etmeye çalisiyoruz. Bu ülke devrim niteliginde geçmis yüzyillar içerisinde yasanmamis ve yapilmamis birçok seye AK Parti iktidari ve onun lideriyle birlikte sahitlik ediyor ve etmeye de devam ediyor. Sizler ve bizler bu sahitligin tam ortasindayiz. Hep birlikte bizler de buna sahitlik ediyoruz bir parça da yük almaya çalisiyoruz. Sizlere yemin ederim tarih Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i ismen yazacak, gururla anlatacak ve anlatiyor. Bizleri belki ismen kimse hatirlamayacak ama söyle bir tabirin geçecegini umut ediyorum. Bir de onlarin yol arkadaslari vardi. 15 seçime girmis ve 15 seçimi kazanmis kesintisiz 20 yildir iktidarda kalan baska bir siyasi partiyi ben sahsen hatirlamiyorum. Bu anlamli geçis programindan sonra bu geçisler ilk olmayacak. Arkada bekleyen baska geçisler de var. Onlari da yeri geldikçe göreceksiniz. Basta Mustafa Ünsal Karatepe olmak üzere bu kadrolarin bu ülkeye nasil hizmet ettigini bilerek ait olduklari yere geldiler ve bizlerle birlikte kardeslik ve hukuk içerisinde birlikte yol alacagiz" dedi.



"Muhalefet partisinin Türkiye’yi yönetmek gibi bir derdi yok"

Elazig’da 2011 yilinda basladigi CHP Il Baskanligini 2015 yilina kadar devam ettirdigini aktaran Mustafa Ünsal Karatepe ise "2011 genel seçimlerinde Elazig’da Cumhuriyet Halk Partisi 5’inci sira milletvekili adayiydim. Biz partiye belli bir çizgiden geldik. Büyük emekler verdik ama sunu gördük, önemli olan vatanin olmasi, vatanin bütünlügünün olmasi ve bayraginin olmasidir. Bir ülkede vatanin bayragin ve birligin olmadigi zamanda o ülkede gözyasi çok olur. Biz bunlarin hepsini gördük ve yasadik. Biz buraya sol cenahtan geliyoruz. Herkesin fikrine, zikrine ve mesrebine saygi duymak zorundayiz. Çünkü insanlarda farklilik olacak ki ülkede güzel seyler yasansin. Tek düzen bir sey oldugu zaman o ülkede bir sey beklenmez. Sistemi ona göre ayarlayacaksiniz. Biz uzun süre siyaseti yaptiktan sonra 2015 yili seçimlerinden sonra ben Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskanligindan istifa ederek siyaseti burada noktaladik. O sekilde devam ettik ama Elazig’a sürekli gidip geliyordum. Elazig’in sorunlarinin ne oldugunu biliyoruz ama mevcut olan muhalefet partisinin Türkiye’yi yönetmek gibi bir derdi yok. Sorun su, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bu ülkeden gitsin de yerine kim gelirse gelsin. Ben Il Baskani oldugum sürece her zaman buna karsi çikmistim. Biz eger bu ülkede ana muhalefet partisiysek bizim mutlaka iktidara gelmemiz lazim ama sizin iktidara gelmek gibi bir lüksünüz yok" diye konustu.



"15 seçimi de ezici çogunlukla AK Parti kazandi"

Cumhuriyet Halk Partisini 5 kisinin yönettigini, 6’nci kisiyi aralarina almadiklarini ifade eden Karatepe, "Devlet de nasil olsa yilda 300-400 milyon lira parasi geliyor büyüksehirlerde de baskanliklarimiz var biz orada partiyi bu sekilde götürelim. Bizim amacimiz iktidar olmakti biz bunlari gördükten sonra gerçekleri insanlara anlatmadan partide ki insanlar gelip bizlere söyledi.

Baskanim sizin iktidar olmak için bir çabaniz yok ki siz ancak muhalefette kalmak istiyorsunuz diyorlardi. 5’li masa 6’li masa yolcu otobüslerinde oluyor ya 2+1, 3+1 simdi bunlar isi daha da büyüttüler ve tir olmaya basladilar. 6+1 diyoruz ama birin yaninda yukarida beslik kisimlar var. Bunlarin ülkeyi yönetmek gibi bir derdi yok. Türkiye’de 15 tane seçim oldu bu 15 tane seçimi ezici bir çogunlukla AK Parti kazandi. Ama su var 6 parti bir araya geliyor efendim biz AK Partiyi devirecegiz. Tamam güzel devireceksin de yerine kim gelecek adayiniz var mi ya da adayiniz Cumhurbaskani mi Basbakan mi olacak nasil paylasacaksiniz. Ülke artik paylasilmaya gidildi. Biz bu ülkeyi nasil paylasiriz diye düsünüyorlar. Buna izin vermeyiz. Bizim görüsümüz ne olursa olsun. Biz bu kapidan içeri girerken bir misafirdik ama suan da AK Partinin ev sahibiyiz" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan 50 kisi, AK Parti’ye geçip rozetlerini takti
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile