Elbistan'da Aricilik Kursu Sona Erdi

Elbistan'da Aricilik Kursu Sona Erdi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde açilan aricilik kursu, uygulama egitimi ile sona erdi.

Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü ile Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünün açtigi aricilik kursuna 25 kisi katildi.

88 saatlik kursta, ari üretimi, ari hastaliklari, bal üretimi, kovan bakimi, kislatma, ari besleme konularinda teorik egitim verildi.

Kursiyerler, teorik egitimin ardindan sahada uygulama egitimine tabi tutuldu. Burada, teoriyi uygulamaya yansitma sansini yakalayan 24 kursiyer, basarili olarak sertifika almaya hak kazandi.

Uygulama egitimi sonrasinda degerlendirme yapan Elbistan Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ismail Çitil, kentteki aricilarin bilinçli ve modern teknikler isiginda üretim yapmalarini amaçladiklarini söyledi.



Çiftçilerin ve üreticilerin bilinçlendirilmesi yönündeki benzer kurs ve etkinliklerin sayisini daha da artiracaklarini ifade eden Çitil, “Aricilik kursumuza 30 kisi basvurmustu. 25’i kursumuzu basariyla tamamladi. Ilçemizin bu yöndeki potansiyelini en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz. Bu kurslarimizla arici sayimiz artmakta, buna bagli olarak da bal üretimi artmaktadir. Kursu basariyla tamamlayarak aricilik faaliyeti gösterecek vatandaslarimiza bereketli, kazançli üretim yapmalarini diliyorum. Üreticilerimizin tarimsal konularda talepleri olmasi halinde Halk Egitim Merkezi ile birlikte kurs ve egitim faaliyetlerimizi sürdürecegiz” dedi.

Elbistan Halk Egitimi Merkezi Müdürü Bayram Alis da, genel ve mesleki kurslarla birlikte bitkisel ve hayvansal üretim konularinda kurs açtiklarini söyledi.



Kursiyerlerin hem teorik hem de pratik egitim aldigini hatirlatan Alis, “88 saatlik kursumuzun teorik kisminda ari üretimi, ari hastaliklari, bal üretimi, kovan bakimi, kislatma, ari besleme konularinda egitim alan kursiyerlerimiz; ögrendiklerini uygulama imkani da buldu. Kurs sonunda basarili olan kursiyerlerimize MEB onayli sertifika verecegiz. Kursumuzda egitim gören kardeslerimi tebrik ediyor, basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile