Elektrik Borcu Ödemesinde Yoğunluk Yaşandı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) tarafından başlatılan "peşin öde faiz ödeme" kampanyasının son gününde veznelerde yoğunluk yaşandı.

DEDAŞ bölgesindeki borçlu abonelerden parayı tahsis etmek için Haziran ayında "peşin öde faiz ödeme" kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında borcun ana parasını verilmesi halinde gecikme faizinin uygulanmayacağını duyuran DEDAŞ kampanyanın son gününü 31 Aralık olarak belirledi.
Borcunu vermek isteyen vatandaşlar Cumhuruyet Caddesi üzerinde bulunan Dicle Elektrik Perakende AŞ (EPSAŞ) Şanlıurfa İl Müdürlüğü binasında yoğunluk oluşturdu.
Söz konusu kampanya ile ilgili açıklama yapan EPSAŞ İl Yöneticisi Mehmet Şükrü Bereket, vatandaşların faiz ödememesi için ve şirketin de borcunu tahsis etmesi için söz konusu kampanya başlattıklarını hatırlattı. Bölgede ki kaçak elektrik kullanımına dikkat çeken Bereket, kaçak kullanımın zamanla azalacağına inandıklarını ifade etti.

Kampanyanın uzatılmayacağını vurgulayan Bereket, "Vatandaşlarımızın mağdur olmadan borçlarını yatırabilmesi için böyle bir kampanya başlattık. Borcu olan vatandaşlarımız ana parasını ödediği takdirde kesinlikle faiz uygulamadık. Hatta iki taksit halinde yatırma fırsatı da verdik. Şuana kadar hem biz hem de vatandaşlar kampanyadan memnun kaldık" dedi.

Kampanyaya katılan Mehmet Keskinbıçak ise elektrik borcunun ödenmesi noktasında kendilerine gösterilen kolaylıktan memnun olduğunu belirterek, kampanyanın yapılmaması halinde borcunu nasıl ödeyeceğini bilmediğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile