'Emegin Baskenti Karabük Istihdamin Merkezi Oluyor' Projesi Basladi

Karabük Valisi Fuat Gürel: 'Projeler sayesinde hem mesleki ve teknik okullarimizdaki teknik altyapi desteklenmis olacak hem de piyasanin istedigi nitelikte is gücü egitimini saglamis olacagiz'.

Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda hibe destegi almaya hak kazanan "Emegin Baskenti Karabük Istihdamin Merkezi Oluyor" projesi hayata geçirildi.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Ögretmenevi'nde projenin açilisi dolayisiyla düzenlenen törende konusan Karabük Valisi Fuat Gürel, emegi geçen herkesi tebrik etti.

Karabük'ün proje hazirlama konusunda diger illere göre iyi durumda oldugunu vurgulayan Gürel, "Hem Il Milli Egitim Müdürlügümüzdeki Ar-Ge birimimiz hem de okullardaki proje hazirlama gruplarimiz bu konuda basarililar. Projeler sayesinde hem mesleki ve teknik okullarimizdaki teknik altyapi desteklenmis olacak hem de piyasanin istedigi nitelikte is gücü egitimini saglamis olacagiz." seklinde konustu.

Gürel, liselere atölyeler yaparken makineleri de yenileyeceklerini ifade ederek, "Makineler ne kadar güncel olursa çocuklarimizin alacagi egitimler de bir o kadar iyi olur ve is piyasasinin aradigi nitelikte insanlar yetistirmis oluruz. Bu projeler sayesinde is gücü piyasasina daha yetkin ve yetiskin personel yetistirmis olacagiz." dedi.

- "Issiz gençler istihdama yönlendirilecek"

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas da projenin hibe tutarinin 2 milyon 183 bin 100 lira oldugunu animsatti.

Karabük'ün proje kenti olmasi noktasinda istikrarli çalismalarini sürdürdüklerini belirten Akbas, projeye iliskin su bilgileri verdi:

"Ar-Ge birimimiz tarafindan yazilmis ve Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) tarafindan kabul görmüs hem bütçesi ile hem de islevselligi bakimindan önemli projedir. 2 projede yer alan okullarimizin altyapisinin güçlendirilmesinden egitim ortamlarinin zenginlestirilmesine kadar çok sayida destek saglayacagiz. Proje kapsaminda okullarimizda kurulacak atölyeler vasitasiyla, ögrenci ve gençlerimize yönelik hobi, farkindalik ve meslek edindirme kurslari düzenlenerek issiz gençlerimizin istihdama yönlendirilmesi, mesleki ve teknik okullarimizin döner sermaye kuruluslari üzerinden üretim yapmalari planlanmaktadir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile