Emek Hirsizlarina JASAT Soku

Emek Hirsizlarina JASAT Soku

Denizli’nin Babadag ilçesine bagli 2 mahallede üç çiftçiyi hileli tarti kullanarak 125 bin TL dolandirdiklari iddia edilen 4 süpheli, JASAT dedektiflerinin düzenledigi operasyonla Manisa’da yakalandi.

Edinilen bilgiye göre, zeytinyagi satin almak için 16 Nisan 2024 tarihinde Babadag ilçesine bagli Bekirler ve Kelleci mahallelerine gelen 4 süpheli, fiyatta anlastiklari 3 çiftçiyi hileli tarti kullanilarak tuzaga düsürdü. Çiftçileri eksik tartim yaparak dolandiran süpheliler, 3 kisi yaklasik 125 bin TL zarara ugratti. Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli jandarmanin dedektifleri olan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Babadag Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince yapilan detayli çalismalar sonucunda olay süphelileri tespit edildi.

Eksik tartim yapip zeytinyaglarini daha düsük göstererek üreticileri dolandirip haksiz kazanç elde eden Tanju K. (35), Çaglayan S. (49), Ferit A. (35) ve Sergen A. (21), JASAT koordinesinde Manisa’nin Kirkagaç ilçesinde düzenlenen es zamanli operasyonlarda gözaltina alindi. Süphelilerin ikametlerinde yapilan aramalarda 160 kilogram zeytinyagi ve 1 adet el tartisi ele geçirildi.

Sorgulanmak üzere Denizli’ye getirilen süphelilerden Tanju K’nin 13, Çaglayan S.’nin 27, Ferit A.’nin 4 ve Sergen A.’nin ise 22 olmak üzere toplam 66 ayri suç kayitlarinin oldugu tespit edildi. Daha önceden de benzer suçlara karistiklari ortaya çikan süpheliler, ifade islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edildi. Titiz bir çalisma sonucu Babadag ilçesinde meydana gelen 3 faili meçhul dolandiricilik olayini aydinlatan jandarma ekipleri, magdur çiftçilerin olusan zararlarinin süpheliler tarafindan karsilanmasini sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile