Emine Teyzeden Duygulandiran Bagis

Emine Teyzeden Duygulandiran Bagis

Bursa’da yasayan Emine Apaydin (90), evini Bursa Uludag Üniversitesi’ne bagislama karari aldi. Yapilan bagis karsisindan mutlu olan ve duygulanan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Emine teyzeyi makaminda agirladi.

Esini seneler önce kaybeden ve çocuklari da olmayan Emine Apaydin, kendisinden sonra kullanilmak üzere evini Üniversiteye bagislamak istedi. Apaydin, bu fikrini uzun yillar kendisine evlatlik eden Mustafa Ekinci ile paylasti. Annesi gibi gördügü Emine Apaydin’in düsüncesi karsisinda mutlu olan Mustafa Ekinci de gerekli islemlerin baslatilmasi için Üniversite Yöneticileriyle irtibat kurdu. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz da Emine Apaydin’i makaminda agirlayarak tesekkür etti. Ziyarette Bursa Uludag Üniversitesi Güçlendirme Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erbak, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Vakif Müdürü Ramazan Üzü ve Fehmi Duban da hazir bulundu.

“Bu destek unutulmayacak!”

Emine Apaydin’in elini öpen ve kendisine tesekkür plaketi hediye eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, yapilan bagisin kendilerini son derece duygulandirdigini söyledi.

Davranisin, herkese örnek olmasi gerektigini vurgulayan Rektör Kilavuz, “Emine teyzemiz, bu düsüncesi ile bizleri ziyadesiyle mutlu etmistir. Rabbim kendisinden razi olsun. Yaptigi bagis ile insallah ahirette de hayir kapilari asla kapanmayacaktir. Üniversitemiz var oldukça ve bagis yapilan evden katki almaya devam ettikçe Emine teyzemizi unutmayacagiz. Kendisi 90 yasinda ve sagligi da son derece yerinde. Allah göstermesin ama bir hastaligi oldugu zaman Bursa Uludag Üniversitesi olarak her zaman yaninda olacagiz. O bizleri düsündü ve böyle güzel bir bagista bulundu. Biz de onu asla unutmayacagiz” dedi.



Gösterilen ilgiye kayitsiz kalamadi

Esini seneler önce kaybeden ve çocuklari da olmayan Emine Apaydin ise evini kendisinden sonra kullanilmak üzere Üniversiteye bagislamak istedigini açikladi.

Sagliginda bu isin tamamlanmasindan dolayi çok mutlu oldugunu belirten Apaydin, “Ne zaman hastanelere düsecegimiz belli degil. Üniversitemizin hastanesine daha önce de defalarca gelmistim. Beni son derece iyi karsiladilar. Onlarin iyiligine karsilik ben de böyle bir iyilik yapmak istedim. Yine gelmek zorunda kalirsam da en iyi sekilde karsilayacaklarina eminim. Evimden elde edilecek gelir ile ögrencilere burs verilebilir veya herhangi bir eksiklik giderilebilir. Bu da beni mutlu eder” seklinde konustu.

Emine Apaydin’i annesi gibi gördügünü ve yillardir onun bakimini üstlendigini söyleyen Mustafa Ekinci de yapilan bagisin kendilerini de çok mutlu ettigini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile