Emniyet Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıldönümü

Emniyet Teşkilatı'nın 168. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bismil ilçesinde düzenlenen kutlamalara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Partili milletvekilleri, bölgeden gelen kanaat önderleri, dini önderler, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçede bir düğün salonunda verilen yemek ile polis halkla kaynaştı. Emniyet Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yemekli kutlamada bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, son 10 yıl içinde birçok şeyin değiştiğini belirterek, demokrasinin geliştiğini, sivilleşmenin toplumun bütün alanlarında hissedildiğini söyledi.

Bismil'in tarihi ve ekonomik yapısını anlatan Eker, "Tabiatıyla on binlerce seneden beri insanların yaşadığı, medeniyetlerin kurulduğu bir bölgede farklı etnik yapılar, farklı kültürler, inançlar olacak. Bu farklılık, bu değişiklik bir zenginliktir. Bu zenginliğin kıymetini bilerek, bunun değerini hissederek, anlayarak, biz yönetim felsefemizi devlet, vatandaş ilişkilerimizi gözden geçirmek zorundayız. Ortaya çıkan ihtilaflarımızı vatandaşlarımızın meşru demokratik taleplerini kavga ederek, kan dökerek, gözyaşını akıtacak davranışlarla değil, uzlaşarak, kucaklaşarak konuşarak çözmek zorundayız” dedi.

.

Bismil İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir ise huzurun olmadığı, vatandaşların korku ve endişe içinde yaşadığı ülkelerde kalkınmadan bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından kutlamalara katılan vatandaşlarla polis ekipleri kaynaştı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile