En Çok Atik Yag Toplayan Ev Hanimlari Altinla Ödüllendirildi

En Çok Atik Yag Toplayan Ev Hanimlari Altinla Ödüllendirildi

Sivas Valiligi ve Sivas Belediyesi tarafindan çevre temizligine dikkat çekmek amaciyla Dünya Çevre Günü etkinligi düzenledi. Etkinlikte en çok atik yag toplayan ev hanimlarina ve en çok atik pil toplayan okullara ödülleri takdim edildi.

Sivas’ta 1-7 Haziran Çevre Haftasi çerçevesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinligi düzenlendi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) kampüsünde düzenlenen programa Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, kamu kurum müdürleri ve çesitli okullardan gelen ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemine dair konusma yapan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, “Dünya Çevre Günü münasebetiyle sizlerle bir aradayiz. Çevre, modern çagda en çok korumamiz gereken konulardan bir tanesi. Sivas Belediyesi olarak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ve Il Müdürlügümüz ile birlikte çocuklarimiza çevre bilincini asilamak amaciyla birçok program icra ediyoruz ve etmeye devam edecegiz. Temel amacimiz duyarliligi artirmak, bu noktada farkindalik olusturmak. Bunu yapabilmenin en etkili yolu da sevgili çocuklarimizi, ögrencilerimizi sürece dâhil etmek. Sivas Belediyesi olarak ilgili kurumlarla anaokullarindan baslamak üzere ilkokul ve ortaokullarda birçok alanda etkinlik yapiyoruz. Çevreyi korumak, kirletmemek ve daha az kirletmek adina da birçok alanda çalismamiz var. Bu çerçevede atik yaglari topluyoruz, çöpten elektrik üreten illerden biriyiz. Bunu da daha da artirarak devam ediyoruz” dedi.



"Sifir Atik projesi Sivas’imizda basariyla uygulanmistir"

Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek ise, katilimcilarin Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak, “Süphesiz çevre bizlerin en çok sahip çikmamiz, en çok korumamiz gerek en önemli degerlerimizden birisi. Çünkü hava, su, toprak kirlendiginde bir bakima hayat durmus oluyor, dünya yasanmaz bir hale gelmis oluyor. Maalesef hizli sanayilesme ve bunun beraberinde getirdigi asiri kentlesme, sehir nüfuslarinin artmasiyla birlikte dogal kaynak tüketimi de artti ve çevre sorunlari da baslamis oldu. Son yillarda kamu kurumlarimiz ve devletimizin bu konudaki duyarliligi da artmistir. Emine Erdogan hanimefendinin öncülügünde baslatilan ve ülkemize uluslararasi arenada büyük katki kazandiran Sifir Atik Projesi de örnek bir çalisma olarak karsimiza çikmaktadir. Sifir Atik projesi Sivas’imizda basariyla uygulanmis, her kuruma, mahalleye geri dönüsüm sistemleri entegre edilmis, atigin yeniden kullanilmasi saglanmistir” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan ilkokul ögrencileri Çevre Andi okuyarak müzik esliginde gösteri sundu. Ögrenciler atiklardan yaptiklari müzik aletleriyle çevre bilincine dikkat çekti. Program sonunda en çok atik yag toplayan ev hanimlarindan birinciye 3 çeyrek altin, ikinciye 2 çeyrek altin ve üçüncüye 1 çeyrek altin ödülü verilirken, en çok atik pil toplayan okullara çesitli ödüller takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile