Engelli Asansörü 10 Metreden Zemine Çakildi Açiklamasi 1'I Engelli 4 Yarali

Engelli Asansörü 10 Metreden Zemine Çakildi Açiklamasi 1'I Engelli 4 Yarali

Manisa’nin Kula ilçesinde caraskal sistemiyle kurulan engelli asansörünün asiri yüke dayanamayip yaklasik 10 metreden zemine çakilmasi sonucu asansör içerisinde bulunan 1’li engelli 4 kisi yaralandi.

Olay, Manisa’nin Kula ilçesine bagli 4 Eylül Mahallesi 327 sokak üzerinde bulunan Enes Apartmani’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 60 yasindaki engelli sahis Talat Kirkulak, misafirlige gelen Suat Kaya (59), Güllü Kaya (59) ve Iraz Kaya (71) ile birlikte 3 katli binanin 3. katindaki evlerinden caraskal sistemiyle kurulan engelli asansörüyle zemine inmek istedi. Asansöre binen 4 sahis ve yanlarinda bulunan yüklerin agir gelmesine dayanamayan asansör, zemine yaklasik 10 metre kala büyük bir gürültüyle zemine çakildi. Gürültüyü duyan mahalle sakinleri bir yandan kendi imkanlari ile asansör içerisindeki 4 sahsa yardim ederken, bir yandan da durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Kula Itfaiye Amirligi ekipleri asansörde güvenlik önlemi alirken, saglik ekipleri yaralilara ilk müdahaleyi yapmasinin ardindan ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldirdi. Yaralilarin buradaki tedavisi devam ediyor.

Öte yandan caraskal sistemiyle binanin dis cephesine kurulan ve bir kaza sonucu 4 kisinin yaralanmasina sebep olan asansörün, engelli sahis Talat Kirkulak’a ait oldugu ve Kirkulak’in ikametine inip çikmasi için kullandigi ögrenildi.

Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile