Erasmus Programi'nin 35'Inci Yili HKÜ'de Kutlandi

Erasmus Programi'nin 35'Inci Yili HKÜ'de Kutlandi

“Erasmus+ 35. Yil Kutlamalari” çerçevesinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) düzenlenen etkinlikte, Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet üniversite ögrencileri ile bulustu.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen ve Erasmus programlarini deneyimleyen ya da deneyimleyecek olan ögrenciler ile akademik ve idari personelin katildigi etkinlik, müzik dinletisi ile basladi.

Üniversite tanitim sunumunun yapilmasinin ardindan, daha önce Erasmus programlarini deneyimlemis ögrenciler, kazanimlarini ve tecrübelerini katilimcilarla paylastilar.

Erasmus programlari ögrencilerin kendilerini kesfetmelerini sagliyor

HKÜ tarafindan yürütülen Erasmus projeleri hakkinda detayli bilgilendirmelerin yapildigi etkinligin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Dereli, “AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un Erasmus Programi’nin 35.’inci yil kutlamalari çerçevesinde üniversitemizi ziyaretinden ve etkinligimize katilimindan büyük mutluluk duyuyoruz. Yüksekögretimin uluslararasilasma sürecinin yeni bir asamaya girdigi dönemi yasiyoruz. Bu süreçte; uluslararasi hareketliligin (mobiletinin) artirilmasi, yayginlastirilmasi ve mümkün oldugu kadar bundan herkesin faydalandirilmasi büyük bir önem arz etmektedir. Erasmus, süphesiz en popüler programlardan biridir. Yapilan arastirmalar, Erasmus programlarinin ögrencilerin yurt disindaki egitimleri sirasinda ve sonrasinda yasam kalitelerini ve kariyer beklentilerini iyilestirdigini gösteriyor. Programin yüksekögretimde yenilikçiligi ve sosyal içermeyi tesvik etmesi çok faydali. Ayrica hem ögrenim hem staj hareketliligi, daha mutlu bir kariyer ve gelecek için ögrencilerin mezun olduktan sonra ne yapmak istediklerini kesfetmelerini sagliyor. Ögrencileri Erasmus programlarindan etkin olarak faydalanan bir üniversite olarak is birliginiz için tesekkür ediyor, Erasmus’un 35.’inci yildönümünü tebrik ediyorum” dedi.

Erasmus programlarinin çerçevesi büyüyor

Erasmus+ programinin çerçevesinin arttigini belirten AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut HKÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte yapmis oldugu konusmasinda, “Yeni programda zaman içerisinde önemli hale gelen noktalar oldu. Program her zaman daha çerçeveci biçimde büyümeyi önemsemistir. Yüksekögrenim ve mesleki egitim ögrencilerine, pek çok alanda egitim programlari, staj programlari, gençlik degisim programlari, gönüllülük programlari ve personel degisimi gibi çesitli firsatlar sunmustur. Bu çalismalarin nitel etkisini artirmak ve esit firsatlar sunmak amaciyla yeni programin farkli yas gruplarindan, çesitli sosyal, kültürel ve ekonomik çevrelerden daha fazla kisiye ulasmaya çalismasi son derece önemlidir. Bunun için, imkanlari sinirli olan kimselere biraz daha yaklasmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Erasmus degisim programlarina katilan bir Türk gencinin Ukrayna’da yardim faaliyetlerinde bulundugunu aktaran Büyükelçi Meyer-Landrut, dijital, iklim degisikligi, temiz enerji, yapay zeka hakkinda daha fazla sey bildigini ve yarinin zorluklarinin üstesinden gelebilmek için gençlerin yenilikçi becerilerine ve fikirlerine ihtiyaç olacagini dile getirdi. Meyer-Landrut, Erasmus+ programlarinin ayni zamanda eglenceli olduguna isaret ederek, “Sadece ögrendiklerinizden degil, program sürecinde nelerden keyif aldiginizdan da bahsedelim ki bu çok önemli. Bu Erasmus kusaginin bir parçasi olmaktan mutlu olmalisiniz. Ben kendim de 1985’te bir degisim programi ile Almanya’dan Ispanya’ya gittim. O zamanlar Erasmus yoktu. Erasmus’un gelistirilecegini dahi bilmiyorduk. Çok karmasikti ama eglenceliydi. Bu yüzden Erasmus’un da bugün eglenceli oldugundan eminim. Bu ayni zamanda bu tür programlara katilarak ögrendiginiz öz farkindalik egitiminin bir parçasi. Dolayisiyla, Erasmus kusagi gerçekten iyi bir sey, insanlari bir araya getiriyor. Ben de sizlerin, üniversite ögrencilerinin, Türkiye’deki diger üniversitelerin ögrencilerinin bu programdan faydalanmasini, birlikte çalistigimizda neler basarabilecegimizi dünyaya tanitmanizi ve göstermenizi temenni ediyorum” diye konustu.

Etkinligin ardindan, Büyükelçi Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Kalyon Garaj Prototipleme ve Girisimcilik Merkezi hakkinda bilgi aldi ve kampüs turu gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile