Erat: Huzurun Olmadığı Yerde Ne Yatırım Olur Ne De Ticaret

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Erat, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, "Huzurun ve güvenin olmadığı yerde ne yatırım ne de ticaret olur. Bu olaylar, çözüm süreciyle tüm ülkede olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oluşan olumlu havayı baltalamaya yöneliktir" dedi.

Erat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gezi Parkı'ndaki olayların sadece Gezi Parkı meselesi olmadığını, bunun altında Türkiye'nin çözüm sürecinde katettiği yolu kesmek olduğunu ifade ederek, bu eylemlerin ülkeyi bölüp, parçalamak ve süreçle oluşan birlik ve beraberliği bozmaya yönelik olduğunu savundu.

Faiz lobisinin Türkiye'ye karşı kötü emellerinin bulunduğunu belirten Erat, şöyle devam etti:

"Bundan 30 sene öncesine kadar bu memlekette binlerce insan öldü. Bu ölen insanların bir ağaç kadar değeri yok muydu? Bugün ortaya çıkan faiz lobisi ve sözde duyarlı medya, o zaman neden konuşmuyordu? Tabii ki bugün çözüm sürecinde hükümet çok ciddi anlamda adımlar atınca sorunlar ortadan kalkınca rantları kesildi. Ülkedeki bu olumlu hava faiz lobisinin işine gelmiyor. Huzurun ve güvenin olmadığı yerde ne yatırım ne de ticaret olur. Bu olaylar, çözüm süreciyle tüm ülkede olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oluşan olumlu havayı baltalamaya yöneliktir. Eğer bugün borsada bir sıkıntı varsa bu yarın Ağrı'nın ticaretine de yansıyacaktır. Buradan bütün STK'lara sesleniyorum, gelin birlik olalım ve ülkemizin büyüyen ekonomisini sekteye uğratmaya yönelik olan bu tür eylemlere karşı çıkalım."

Çözüm süreciyle Ağrı'da son derece olumlu bir havanın estiğini vurgulayan Erat, hiç kimsenin ülkede oluşan barış ve kardeşlik ortamını yıkmaya gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Erat, ATSO olarak ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmaması ve ilin sanayi ve ticaretine gölge düşürecek her türlü eyleme sonuna kadar karşı çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile