Erdek'de Garantina Uygulaması

Erdek ilçesi Gedeve mevkisi ve Zeytinli Mahallesi'ndeki bir çiftlikte bulunan iki köpeğe saldıran ve ısıran tilkinin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından karantina uygulaması başlatıldı.

15 Mart'ta, Hakan Erdem'e ait çiftliğin yakınlarına gelen bir tilki, iki köpeğe saldırdı. Eşinin bağırması üzerine köpeklerin yanına giden Hakan Erdem'in sopayla vurarak etkisiz hale getirdiği tilki, köpeklerden biri tarafından boğuldu.

İhbar üzerine çiftliğe giden Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, tilkinin başını keserek, incelenmek üzere Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderdi.

İlçe Tarım Müdürü Mustafa Murat Yazar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Yapılan analizin ardından tilkinin, kuduz olduğuna ilişkin rapor geldi. İlçe Hayvan Zabıta Komisyonu tarafından, bölgenin, karantina altına alınması kararlaştırıldı. Tilkinin ısırdığı iki köpeği itlaf etmek zorunda kaldık'' dedi.

Olayın yaşandığı bölgedeki kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapıldığını dile getiren Yazar, ''Bölgeyi 3 ay süreyle karantina altına aldık. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan giriş, çıkışını yasakladık. Kent merkezinde başı boş gezen köpekleri, Belediye Hayvan Barınağı'na alarak aşıladık. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasına gerek yok. Her önlemi aldık ve almayı da sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile