Ergenekon Sanığı Yıldırım: Kozinoğlu Stresten Öldü

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım, koğuş arkadaşı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun stresten dolayı öldüğünü savundu.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen İkinci Ergenekon davasının 144. duruşmasında Mustafa Balbay, İbrahim Şahin ve Tuncay Özkan`ın da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Hurşit Tolon, Servet Kaynak ve Hüseyin Nazlıkul hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur ve Oğuz Bulut ise duruşmaya katılmadı. Çağlayan adliyesinde bugün başlayan Oda TV davasının ilk duruşmasına katılacak olması nedeniyle bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmaya gelmedi.
Kimlik tespitinin ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dün yapılan oturumda soruşturma sırasında emniyet, savcılık ve mahkemede verdiği ifadeleri okunan tutuksuz sanık Hurşit Tolon`un sorgusuna ara verdiklerini açıkladı. Başkan Özese, bugün görülecek duruşmada sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacağını, katılan sanık ve avukat sayısı nedeniyle konuşma süresini 15 dakika olarak belirlediklerini açıkladı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım, koğuş arkadaşı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun stresten dolayı öldüğünü söyledi. Yıldırım, "Koğuş arkadaşım Kozinoğlu, `ben niye buradayım?` diye soruyordu. Durumunu asla hazmedemiyordu. Bazı televizyon kanallarının söylediği gibi yurt dışından getirilmedi. Kendisi gelerek teslim oldu. Taleplerine olumsuz cevaplar verilmesine deli oluyordu. Biz de verilen basmakalıp cevaplar nedeni ile moralini bozmaması gerektiğini belirterek teselli etmeye çalışıyorduk. Bu durumlarla alakalı çok sayıda yazı yazdı. Edebi yönü de olduğu için şiirler de yazdı. Bize savunma niteliğinde konuşmalar yapıyordu. Bu konuları savunma olarak hazırladı. 40 sayfaya yakın savunmasını yazdı. Bunu ben düzenleyip iki surat çıktı aldım ve kendisine verdim. Stresinden dolayı da vefat etti." diye konuştu..

Yıldırım, diğer koğuş arkadaşı Hasan Atilla Uğur’un da hastalığının ciddi olduğunu öne sürerek, “Koğuşumda ikinci bir acı yaşamak istemiyorum.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile