ERÜ Dis Hekimligi Fakültesi 15. Dönem Mezunlarini Verdi

ERÜ Dis Hekimligi Fakültesi 15. Dönem Mezunlarini Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Dis Hekimligi Fakültesi 2023-2024 egitim-ögretim yili 15. dönem mezunlarini verdi. Program kapsaminda 110 ögrenci mezun oldu.

Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen mezuniyet törenine; AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cingi, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüseyin Sinan Topçuoglu, Kayseri Dis Hekimleri Odasi Baskani Ilhan Karacalar ile akademisyenler, ögrenciler ve aileler katildi.

Törende konusan AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cingi, mezun olan ögrenci ve ailelerini tebrik etti.

Milletvekili Dr. Cingi, “Dis Hekimligi Fakültemiz Türkiye’de en ön siralarda yer alan bir fakültedir. Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da mühendis analitik bakis açisiyla ciddi yatirimlar yapiyor. Dis Hekimligi Fakültemizin hep çok degerli dekanlari oldu. Çok hizli sürede çok önemli mesafe katedildi. Su anda teknik imkanlar açisindan Türkiye’de ilk üçte” dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da konusmasinda “Erciyes Üniversitesi olarak aslinda biz sagliktan mühendislige, ziraatten sosyal bilimlere kadar kendi alaninda etkin faaliyetler gösteren, sehrine, ülkesine ve tüm insanliga hizmet etme gayretiyle çalisa, güzide kaliteli bilim insanlarinin bir arada oldugu ve onlarin ülkesi için gayretle çalisip çabalayip güzel seyler hizmetler verdigi bir üniversiteyiz. Biz bunlari yaparken sundan emin olun ki idari personelimizle, ögrencilerimizle bir bütün olarak hareket etmeye çalisiyoruz. Burada tek bir amacimiz var oda kendi alanimizda kendi bölgemizde neler yapabiliriz. Ülkeye nasil katki saglayabiliriz. Kendi ödevlerimizi en iyi sekilde yapmaya gayret ediyoruz” diye konustu.

Dis Hekimligi Fakültesi Hastanesi’nde yapimi devam edilen ek hizmet bina insaatinin 31 Aralik 2024 itibari ile tamamlanacagina dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, sunlari kaydetti: “Dis Hekimligi Fakültemiz her zaman kabuguna sigmayan bir fakültedir. Sürekli gelisen, sürekli büyüyen ve bu büyümesine de biz yöneticiler ayak uydurmaya çalismaktayiz. Bu kapsamda da Dis Hekimligi Fakültesi Hastanesi ek hizmet binasinin 31 Aralik 2024 itibariyla bitecegini size bir müjde olarak vermek istiyorum. Ek Hizmet binasi açildigi zaman ise gerek tedavi ünit sayisinda, gerekse de toplam hasta sayisinda yüzde 100’den fazla bir kapasite artisi söz konusu olacaktir. Bu da vatandaslarimizin randevu siralarinin daha az oldugu, daha kisa sürede hizmet verilebilmesi saglanacak.”

Mezun olan ögrencilere meslek hayatlarinda basarilar dileyen Rektör Prof. Dr. Altun, “Hayat boyu ögrenmeye devam etmektedir. Sahip oldugunuz bilgileri bundan sonraki süreçte daha çok kullanmaya ve daha çok gelistirmeye mecbur oldugunuzu hatirlatmak istiyorum. Lütfen bu ülkeyi sevin. Bu ülke bunu insaniyla ve cografyasiyla hak ediyor” diye konustu.

Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüseyin Sinan Topçuoglu ise konusmasinda fakülteleri hakkinda bilgi verdi.

Mezun olan ögrencileri tebrik eden Dekan Prof. Dr. Topçuoglu, sözlerini söyle sürdürdü: “Sizler yillar önce bir tercih yapip hekim olmayi seçtiniz ve fakültemize adim attiginiz ilk günden itibaren bilginizi arttirip, beyin becerinizi gelistirmek için çok çaba sarf ettiniz. Bugün de dis hekimligi gibi saygin ve kutsal bir meslegin temsilcileri olarak karsimizdasiniz. Fakülte hayatiniz boyunca hocalarinizdan edindiginiz tüm bilgiler, edindiginiz tecrübeler sizlere ileride donanimli birer dis hekimi yapacak ve hastalarinizin üzerinde birer tebessüm olusturacak ve onlarin yasam kalitesini arttiracaksiniz”

Kayseri Dis Hekimleri Odasi Baskani Ilhan Karacalar’in konusmasinin ardindan dönem birincisi Zeliha Bozboga mezuniyet kütügüne plaket çakti.

Dis Hekimi Halit Erkiletlioglu’nun mezun ögrencilere yemin ettirdigi tören, diploma ile plaket takdimi ve ögrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmalariyla son buldu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile