Erzincan'da Baglarda Kontroller Sürüyor

Erzincan'da Baglarda Kontroller Sürüyor

Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürlügü Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürlügü teknik ekipleri baglardaki hastalik ve zararli kontrollerini araliksiz sürdürüyor. Genelde Üzümlü ilçesinde sürdürülen kontrollerde ekipler zaman zaman baska bölgelerde Cimin Üzümü yetistiriciligi yapan üreticileri de ihmal etmiyor.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürlügü ekipleri Kemah’in Sürek Köyünde ve Merkeze bagli Sögütözü köyünde bulunan baglarda da kontrollerini sürdürüyor. Ekipler bagcilik alanlarinda yaptiklari kontrollerde bag antraknozu, bag küllemesi, bag mildiyösü, kursuni küf, ölü kol gibi hastaliklarin yani sira salkim güvesi, bag maymuncugu, bag hortumlu böcegi gibi zararlilarin kontrolünü yapiyor.

Teknik ekipler ayni zamanda çiftçilere baglarda uygulanilmasi gereken kültürel islemler konusunda da bilgilendirme yapiyor. Baglarda sulama, bakim, gübreleme, budama vb islemlerin uygulanmasi noktasinda ve baglarda yaprak toplama, yapilan yanlis uygulamalar noktasinda da bilgilendiriliyor. Baglarda dogru biçimde uygulanacak kültürel islemlerin baglarin verim ve kalitesinin artirilmasi hususunda çok önemli oldugunu vurgulayan teknik ekipler, üreticilerin her zaman yaninda olacaklarini belirttiler. Cografi isaretli cimin üzümü üretim alanlarinda kontrollerin sürekli devam edecegini belirten yetkililer, üreticilerin yaninda olmaya devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile