Erzincan'da Helikopter Ambulans Donanimlarinin Tanitildigi Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Erzincan'da Helikopter Ambulans Donanimlarinin Tanitildigi Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Erzincan Il Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi personellerine yönelik, hava operasyon süreçleri ve helikopter ambulans donanimlarinin tanitildigi bilgilendirme toplantisi yapildi.

Erzincan Toplum Sagligi Merkezi Salonunda düzenlenen egitimde, helikopter ambulanslarda bir doktor, bir yardimci saglik personeli, sivil havacilik mevzuatina uygun bir sorumlu pilot ve ikinci pilot olmak üzere 4 görevli bulundugu kaydedildi.

Saglik Bakanliginca belirlenmis illerde konuslanan hava ambulans helikopterlerinin kendi bölgesi içinde sevk ve idaresi konuslandigi ilin 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafindan yapilmakta. Ambulans helikopterlerin bölge disi sevk ve idaresi ise Bakanlik Hava Operasyon Merkezi tarafindan yapilmakta.

Erzincan’in Kemah, Refahiye ve Iliç ilçelerinin Sivas hava ambulans ekibi sorumluluk sahasi içinde oldugu belirtilerek Sivas hava ambulans ekibi personellerinden Kaptan Pilot Tamer Özbek ve Doktor Önder Karaman tarafindan Erzincan Il Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi personellerine hava operasyon süreçleri ve helikopter ambulans donanimlarinin tanitildigi bilgilendirme yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile