Erzurum'da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri

Erzurum'da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri

Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinleri çerçevesinde tarihi Çifte Minareli Medrese’de 15 Temmuz sehitlerinin ve gazilerinin yer aldigi fotograf sergisi açildi.

Serginin açilis törenine Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Fevzi Polat, 9. Kolordu Komutani Tümgeneral Erhan Uzun, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, Kültür Turizm Il müdürü Cemal Almaz, sehit yakinlari ve gaziler katildi.

Sergide bulunan 15 Temmuz gazisi Ahmet Kagizmanli, “Hain darbe gecesi Ankara’da görevde yükselme sinavi için bulundugum esnada yaralandim. Helikopter atisiyla boynumdan ve sirtimdan sarapnel parçasi ile vurulmak suretiyle yaralandim. Bugünde üzerinden 6 yil geçmesine ragmen halen sicakligini koruyan bir darbe girisiminin anisina toplanmis bulunuyoruz. Gördügünüz gibi fotograflarda o günü anlatan kareler mevcut. Farkli bir geceydi, insallah bir daha yasanmaz bir daha bu kötü günleri görmeyiz” dedi.

Gazi Onurcan Akçay ise, “Sol gözümden vuruldum. Saraçhane bölgesinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin oldugu bölgede vuruldum. Rabbim bu hainlere, bu üniformanin içine saklanmis teröristlere rabbim firsat vermesin hiçbir sekilde. Üzerinden 6 yil geçti darbenin. Acilarimiz gün geçtikçe daha da tazelesiyor bizim" diye konustu.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas ise sergide yaptigi açiklamada, "15 Temmuz’un üzerinden alti yil geçse de zihinlerimizde yüregimizde tazeligini koruyor. Aslolan tarihimize sahip çikmak. Bugün burada Erzurum’umuzda 5 sehidimiz ve 7 gazimizin fotograflari var. Erzurum her zaman haksizliga dur diyebilecek vataninin milletinin yaninda olan bir sehir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile