Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Göreve Başladı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde kurulan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) yapılanması tamamlandı.

Erzurum KHB’nin Genel Sekreterliği’ne, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Fazlı Erdoğan getirildi.

Fazlı Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, ildeki yeni yapılanmayla ilgili bilgi verdi. Kamu Hastane Birlikleri teşkilat şeması hakkında bir sunum gerçekleştiren Erdoğan, Genel Sekreter’in altında; Tıbbi Hizmetler, İdari Hizmetler, Mali Hizmetler olmak üzere üç başkan yer alacağını bildirdi. Tıbbi Hizmetler Başkanlığı’na Mustafa Kara’nın getirildiğini açıklayan Erdoğan, “Murat Avcı, İdari Hizmetler Başkanlığı’na, Metin Tekin ise Mali Hizmetler Başkanlığı’na getirildi.

” dedi.

Sağlık Teşkilatları Şeması hakkında da bilgiler veren Erdoğan, hastane yöneticisinin altında başhekim (Tıbbi Hizmetler Müdürü), İdari ve Mali Hizmetler Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü’nün yer alacağını aktardı. Erzurum’da 14 sağlık kuruluşunda bu uygulamaya geçildiğini kaydeden Erdoğan, bundan sonraki süreçte hastane yönetimlerinin daha profesyonel olacağını dile getirdi. Erdoğan, “Artık başhekim, mercimeğin rengine, boyuna karışmayacak.” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter, yönetici ve personelin karnelerle denetleneceği bilgisini veren Erdoğan, “Karnelerde başarısız not alan yönetici ve personelin sözleşmeleri feshedilebilecek. Denetçiler, denetimlerini açıktan veya gizli olarak yürütecek. Genel Sekreter’in görevinin son bulması durumunda bütün ekibinin sözleşmesi feshedilir.” dedi.

Herkesin, yöneticisinin daha başarılı olması için çalışması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Karnelerimiz, altı ayda bir hazırlanacak. Başarısız olanların sözleşmesi iptal edilecek. Başarılı olanların sözleşmesi yenilenecek.” açıklamasında bulundu. Hastanelerin, artık kendisine ait logosu olmayacağına da değinen Erdoğan, “Hastaneler, atık Sağlık Bakanlığı’nın logosunu kullanacak.” dedi.

BİRİMLERİN GÖREVLERİGenel sekreter; yönetim, denetim, istihdam planlaması, koordinasyon, bütçe yatırımı, istatistiklerin toplanması, hukuk hizmetleri, muhasebe hizmetleri, hukuk hizmetleri, kongre, seminer, sempozyum konusunda çalışmalar yapacak. Tıbbi Hizmetler Başkanı ise kaynakların planlanması, il Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanması, özellikli hizmet birimleri, enfeksiyon kontrol komitesi, ağız ve diş sağlığı, koruyucu sağlık hizmetleri, kurul ve komisyonlara başkanlık konularıyla ilgili çalışma yapacak. İdari Hizmetler Başkanı ise insan kaynakları birimi gibi çalışacak. Buna göre; insan gücü planlaması, demirbaş, malzeme ve sarf malzemesi planlaması, halkla ilişkiler, yangın, doğal afet planı, ulaşım hizmetleri planı, acil afet planlarının uygulanması, hastane otelcilik hizmetleri, hizmetlerin kalite standartlarında sunulması, bilgi sistem işlemleri konularına İdari Hizmetler Birimi bakacak. Mali Hizmetler Başkanı; ihale, ihale sonrası süreçler, stok yönetimi, performans esaslı bütçe, ek kaynak geliştirilmesi konusunda çalışma yapacak. Hastane yöneticisinin görevleri; kalite standartlarında hizmet sunumu, mevzuata uygun düzenleme, çalışana şiddet konusunda düzenleme, ihtiyaç planlaması, kaynak temini, performans değerlendirmesi, acil afet planının organizasyon ve koordinasyonuyla ilgili konular olacak. Başhekim; hastanesinde tıbbi hizmetlerin yürütülmesi, kurul, konsey ve komisyonların çalışma düzeni, malzeme ve cihazların planlama ve ihtiyaç tespiti, özellikli hizmet birimleri (acil, yoğun bakım, evde bakım), enfeksiyon kontrol komitesi, hasta ve çalışan hakları ile güvenliği konularına bakacak. Hastanelerdeki Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, aynı ad altındaki hizmetlerin yürütülmesi, ilaç, tıbbi sarf malzemenin hazırlanması, araç gereçlerin sterilizasyon ve dezenfeksiyonu, hizmet içi eğitim, temizlik, yemek, refakatçi ve ziyaretçi uygulamalarıyla ilgili konuları yönetecek. Hastanelerde; planlama, denetleme, cihaz ve eşyaların bakım ve kalibrasyonları, doğal afet için stratejik plan, arşiv hizmetleri, bilgi sistemleri, satın alma, ayniyat, depo ve ambar, performans esaslı bütçe, stok yönetimi, sağlık otelciliği kalemleri İdari ve Mali İşler Müdürü’nün sorumluluğunda olacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile