Erzurum Müsiad Başkanı Mustafa Güvenli:

Erzurum MÜSİAD Başkanı Mustafa Güvenli sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası Erzurum’da yapılacak olan Teknik Lise hakkında gazetecilere bilgi veren MÜSİAD Başkanı Güvenli, İstanbul Ticaret Odasının Erzurum’a tam donamlı Teknik Lise Yapacağını söyledi.

Güvenli, “Yaklaşık 350-400 bin gibi nüfusu olan bir şehirde ortalama 4-5 tane Endüstri Meslek Lisesi oluyor. Mesela Elazığ’ın nüfusu bizden düşük 320 bin orada 5 tane Teknik Lise var. Ama Erzurum’da ise 2 tane Teknik Lise var, ikisi de kötü durumda. Dolayısıyla öğrenciyi çekecek heveslendirecek teknik lise Erzurum’da yok. Bununla ilgili yaklaşık bir yıldır bir çalışma yapıyoruz ve İstanbul Ticaret Odası ile görüşmeler yaptık. İstanbul Ticaret Odası Erzurum’a tam donamlı güzel bir Teknik Lise Yapacak. Şuanda yer tahsisi yapılmak üzere ve büyük bir ihtimal Sanayi tarafında olacak. Yer ayarlamasını ise Valilik yapacak. İstanbul Ticaret Odası yönetiminden geçti. İnşallah yer tahsisi gecikmez ise Mayıs-Haziran gibi ihalesi yapılıp iş başlayacak” dedi.

Erzurum Havalimanı dış hatlarda sorun yaşandığını ifade eden Güvenli, “Bunun yanında Erzurum Havalimanında maalesef dış hatlar terminalimiz var ama bir türlü aktif edilemedi. Zaman zaman basına da yansıyor, işte dışarıdan gelenlerin 3 saat, 4 saat mahsup kaldığı olduğu oluyor. Çünkü, orda görevli gümrük memurları yok. Dışarıdan yabancı bir uçak geldiği zaman direk dış hatlardan giriş yapılması gerektiğinde sıkıntı yaşanıyor. Bu sorunun çözülmesi lazım” diye konuştu.

Ayrıca genel seçimlere de değinen Güvenli, sözlerine şöyle devam etti; “Yeni dönemde vekillerimizden beklentilerimiz Erzurum’da yaşayan, şehrin sorunlarına vakıf olan vekiller olmasını arzu ediyoruz. Öz güveni olan istişareye açık olan, ufku geniş olan, çözüm odaklı çalışan ve çalışacak olan, sonucu takip edecek olan en önemlisi biz Erzurum MÜSİAD olarak bu bölgenin kalkınması için artık mutlaka ne olursa olsun sınırların ötesini düşünmemiz lazım diyoruz.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile