Erzurum'un Sirketlesme Performansi Düsüste

Erzurum'un Sirketlesme Performansi Düsüste

TOBB Mart ayi Kurulan ve Kapanan Sirket verilerini paylasti. Aylik sayilari içeren verilere göre Erzurum’da Mart ayinda 25 sirket kurulumu gerçeklesti. Kurulan sirket sayisi bir önceki yilin ayni ayina göre yüzde 12 oraninda geriledi.

Erzurum Mart 2024

TOBB verilerine göre Erzurum’da ay içinde 25 sirket, 2 kooperatif ve 7 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu gerçeklesti. Dönemde 4 sirket, 1 kooperatif tasfiye islemi gördü, 6 kooperatif ve 10 gerçek kisi ticari isletmesi ise faaliyetine son verdi.

Erzurum Mart 2023

Erzurum’da 2023 Mart ayinda 28 sirket, 3 kooperatif, 7 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu gerçeklesmis, dönemde 4 sirket, 3 kooperatif tasfiye islemi görmüstü. 2023 Mart ayi kaydinda 17 sirket ve 12 gerçek kisi ticari isletmesi ise kapanmisti.

Kudaka Bölgesi

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan KUDAKA Istatistik Bölgesinde ay içinde 35 sirket, 2 kooperatif ve 8 gerçek kisi ticari isletmesi faaliyete geçti. Mart ayi düzeyinde 8 sirket ve 1 kooperatif tasfiye islemi gördü, 2 sirket, 6 kooperatif ve 12 gerçek kisi ticari isletmesi ekonomi dünyasindan çekildi.

Kuzeydogu Anadolu Bölgesi

Agri, Kars, Ardahan, Igdir, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Kuzeydogu Anadolu Istatistik Bölgesinde Mart ayinda 56 sirket, 3 kooperatif ve 28 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu kaydedildi. Mart ayi düzeyinde 15 sirket ve 1 kooperatif tasfiye islemi gördü, 6 sirket, 6 kooperatif ve 23 gerçek kisi ticari isletmesi kapandi.

Dogu Anadolu Bölgesi

14 ilin yer aldigi Dogu Anadolu Bölgesinde Mart ayinda 195 sirket, 11 kooperatif ve 71 gerçek kisi ticari isletmesi kurulumu kaydedildi. Mart ayi düzeyinde 28 sirket ve 2 kooperatif tasfiye islemi gördü, 25 sirket, 11 kooperatif ve 47gerçek kisi ticari isletmesi faaliyetini sonlandirdi.

Erzurum’un Kurulan Sirket Sayisi Payi

DOSIAD’in TOBB verileri kaydinda yaptigi hesaplamalara göre, Erzurum’un aylik düzeyde kurulan sirket sayisi KUDAKA Istatistik Bölgesi illeri toplaminda yüzde 71,4, Kuzeydogu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplaminda yüzde 44,64, Dogu Anadolu Bölgesi illeri toplaminda ise yüzde 12,82’lik dilim olusturdu.

Bölge Illeri Kurulan Sirket Sayisi Dagilimi

Erzurum Mart ayi düzeyinde Bölgede kurulan sirket sayisi bakimindan 3’üncü sirada yer buldu. Bir aylik ölçütte Agri’da 11, Bingöl’de 7, Bitlis’te 9, Elazig’da 24, Erzincan’da 9, Erzurum’da 25, Hakkari’de 6, Kars’ta 4, Malatya’da 39, Mus’ta 12, Van’da 40, Igdir’da 6, Tunceli’de 3 sirket kuruldu. Ardahan’da kurulum kaydedilmedi.

Erzurum 31’inci Sirada

Türkiye’de Mart ayinda en fazla sayida sirket kurulumunun kaydedildigi iller; Adana, Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Bursa, İçel, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Mugla, Diyarbakir, Hatay, Kayseri, Denizli, Manisa, Tekirdag, S.Urfa, Sakarya, Balikesir, K.Maras, Samsun, Aydin, Eskisehir, Çanakkale, Van, Malatya, Mardin, Nevsehir, Afyonkarahisar, Trabzon, Ordu, Aksaray, Batman, Düzce, Adiyaman, Edirne, Yalova, Sirnak, Erzurum olarak açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile