ESBIM Istihdamda Engel Tanimiyor

ESBIM Istihdamda Engel Tanimiyor

Esenyurt’ta issizlik sorununa çözüm üretmek için çalisan ve bugüne kadar binlerce vatandasin is sahibi olmasini saglayan Esenyurt Belediyesi Istihdam Merkezi, is arayan engelli vatandaslara yönelik mülakat düzenledi. Düzenlenen mülakat sonucunda 60 engelli vatandas istihdam edildi.



Esenyurt Belediyesi issizlik sorununa çözüm üretmeye devam ediyor. ESBIM’in Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenledigi mülakata 25 firma ve 70 engelli vatandas katildi.

Yapilan mülakatlarda firmalarla görüsme sansi elde eden engelli vatandaslara istihdam saglandi. Istihdam alaninda engel tanimayan ESBIM, 60 engelli vatandasin daha issizlik sorununa çare oldu.

“Engelli vatandaslarimizla özel ilgileniyoruz”

ESBIM sorumlusu Murat Boduroglu, her ayin ikinci haftasi engellilere yönelik mülakat yapildigini bildirdi. Is ve isçi arayan herkesi ESBIM’e davet eden Boduroglu: “Engelli vatandaslarimizla özel olarak ilgileniyoruz. Bir gün önceden engelli vatandaslarimizi arayarak mülakat hakkinda bilgilendirme yapiyoruz. Ayni gün ve saatte vatandaslarimizi ve firmalari bir araya getiriyoruz. Bugün 60 engelli vatandasimizin istihdamini sagladik. Sadece bir firmamiz 15 engelli vatandasimiza is olanagi sagladi. Ise giren vatandaslarimiza basarilar diliyoruz. Bundan sonraki süreçte de özel istihdamlarimiz devam edecek. Katilim saglayan 25 firmamiza tesekkür ediyoruz. ESBIM varsa herkes için var” dedi.



“Biz de mutluluk ve gurur duyuyoruz”

ESBIM, vatandaslara destek oldugu kadar isverenlere de katki sagliyor. ESBIM araciligiyla is arayan engelli vatandaslarla görüsme saglayan firma yetkilisi Nuray Baranalp: “Engelli vatandaslarimizla bir mülakat organize ettik. 70 kisilik bir katilim saglandi. Vatandaslarimizin mutlu olmasindan biz de mutluluk ve gurur duyuyoruz. Emeklerinden dolayi ESBIM’e tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ise alimlarda ESBIM ile beraber yürüyoruz”

ESBIM’le yaklasik bir buçuk yildir organize bir sekilde toplu mülakatlar düzenlediklerini belirten bir diger firma yetkilisi Ayberk Gök: “Teknik pozisyonlardaki ise alimlarda ESBIM ile birlikte organizasyonlar yürütüyoruz. Bugün ESBIM’e, engelli vatandaslarimizla bir mülakat gerçeklestirmek için geldik. Daha çok engelli vatandasa istihdam saglamak istiyoruz. Engelli personel noktasinda görüsmelerimize devam edecegiz” seklinde konustu.



“Baskanimizin bize çok yardimi oldu”

Is bulmak için ESBIM’de mülakata katilan Mehmet Canata: “Firmalarin buraya gelmesi ve görüsmelerin yüz yüze olmasi çok güzel. Belediye Baskani’mizin bu konuda bize çok yardimi oldu” diyerek Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile