Eski Cami’de Kitap Fuarı

Eski Cami’de Kitap Fuarı

Edirne Müftülüğü tarafından Eski Camii avlusunda kitap fuarı açıldı.

Kitabın herkese ulaşması ve insanlarda kitap sevgisinin oluşması amacıyla açılan fuarda, 8 farklı yayınevi yerini alacak.

Fuarın organizatörü müftülük görevlisi Mehmet Öncü, Müftü Emrullah Üzüm’ün kitap konusunda çok hassas davrandığını belirtti.

Müftülüğün kitap projesini önümüzdeki yıl daha büyük camilere taşımak istediğini belirten Öncü,“Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde müftülük birçok etkinlik yaptı. Bunların devamı olarak da kitap fuarını açtık. Müftümüz bu etkinliklerin uzun yıllar devam etmesini istiyor. Müftülüğün fuarda, kitabın her çeşidinin, tüm kesimlere ulaşması açısından böyle çalışmalar yapılmasına destek veriyor. Kutlu Doğum Haftası da bütün okullara kitap dağıtılmasıyla başladı.

Ramazan ayının da bereketli bir ay olması vesilesiyle bunun Edirne’de kalıcı olmasını istiyoruz. Amacımız değişik yayın evlerinin de Edirne’ye gelmesiyle birlikte daha kapsamlı bir kitap fuarı oluşturabilmek. Proje, bu sene itibari ile Edirne Merkez’de bulunan kitapçı esnaf arkadaşlarımızın davetiyle başladı.

Şu anda 10 tane yayın eviyle görüştük. Bunlardan 8 tanesi katılacağını söyledi.

Edirne için hayırlı olmasını diliyoruz. Bunun daha geniş bir şekilde Selimiye veya Üç Şerefeli Camii’nde yapılmasını planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Kutlu Doğum Haftası veya Ramazan Ayı’nda bu projeyi genişletmeyi hedefliyoruz

Müftülük tarafından açılan kitap fuarı 6 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile