Eski Eşi ve Çocukların Biyolojik Babasından Tazminat Kazandı

İzmir'de DNA testi sonucu iki çocuğunun eniştesinden olduğunu öğrenen kişi, 21 yıllık eşi ve eniştesi aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, davacıya 19 bin 594 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

İzmir 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, davacı Osman Ç, eski eşi Nimet Ş. ve eniştesi Ahmet Y. ile avukatları hazır bulundu.

Hakim Orhan Demir, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen DNA raporunda, çocukların babasının yüzde 99,9 oranında Ahmet Y. olduğunun belirlendiğini söyledi.

Bunun üzerine söz alan Nimet Ş, "Çocuklarıma ben baktım. Davacının bir katkısı olmadı. Maddi tazminat isteği haksızdır. Manevi tazminat da gerekmez, davanın reddine karar verilsin" dedi.

Ahmet Y. de çocuklara annesinin baktığını, davacının herhangi bir katkısının olmadığını, maddi tazminatı kabul etmediğini bildirdi.

Hakim Demir, davalıların Osman Ç'ye, yasal faizleri hariç 19 bin 594 lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Osman Ç'nin avukatı Sedat Süner ise tazminat miktarını az bulduklarını, kararı temyiz edeceklerini ifade etti.

-Olayın geçmişi

İzmir'de 5 yıl önce ailesini bırakıp çalışmak üzere İstanbul'a giden Osman Ç, kendisinden boşanmak isteyen eşinin, "Çocuklar senden değildi" sözü üzerine dava açmıştı.

Çocukların kendisinden olmadığı DNA raporuyla tespit edilen Osman Ç, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, eski eşi ve ablasının kocası aleyhine 200 bin TL maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile