Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve 4. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali etkinlikleri kapsamında Kosova Filarmoni Orkestrası konser verdi.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen konsere Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Sipahiu, ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, EESOB Başkanı Ekrem Birsen ile davetliler katıldı.

Vali Tuna, konser öncesi yaptığı konuşmada, "Uluslararası anlamda ün yapmış değerli sanatçılarımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Bu akşam doğuyla batıyı buluşturuyoruz" diyen Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak kültür ve sanat insanlarını buluşturmaya devam ediyoruz. Sanatçılarımızın birbirleriyle iletişim kurdukları bu dili bizimde çok iyi kullanmamız lazım. Değerli sanatçılarımız bize bu fırsatı veriyorlar, bizde onlara elimizden geldiği kadar destek vermeliyiz."

Daha sonra Şefika Kutluer, Vali Tuna'ya verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Vali Tuna da günün anısına Kutluer'e 2013 TDKB anı tabağı hediye etti.

Konuşmaların ardından, Orkestra şefliğini Baki Jashari'nin yaptığı konserde Soprano Sara Naima'nın söylediği eserler izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Konserin sonunda Vali Tuna, Soprano Sara Naima'ya çiçek verirken, şef Baki Jashari'ye de 2013 TDKB anı tabağı hediye etti.

Kosova Filarmoni Orkestrası'nın, 2000 yılındaki son savaştan sonra Kosova'nın önde gelen müzisyenlerinin girişimi ile kurulduğu bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile