Eskisehir'de Esnaf Vatandasa Su Yetistiremiyor

Eskisehir'de Esnaf Vatandasa Su Yetistiremiyor

Eskisehir’de sicak havalardan dolayi vatandaslar bol bol sivi tüketirken, bir esnaf bazi günler yarim litrelik siselerden günde 60 koli olarak yaklasik bin 500 taneye yakin su sattigini belirtti.

Eskisehir’de gün içeresinde 30 dereceye kadar yükselen hava sicakliklari insanlari zorluyor. Sicaktan bunalan vatandaslar gölgelerde serinlemeye çalisirken, bazilari da soguk sivilar tüketerek sicagin etkisini üzerinden atmak için çabaliyor. Sicak havalarda tüketilen soguk su insanlarin en çok tercih ettigi serinleme yöntemi.

Hamamyolu Caddesi’nde çigköfte isletmecisi olan Batikan Küçükkaya, yaz aylarinin gelmesiyle ile dükkâninin önündeki dolaptan su satisi yapiyor. Esnaf Küçükkkaya, kavurucu sicaklarin etkisini göstermesi ile su satislarinda olusan artistan bahsetti. Batikan Küçükkaya, “Çigköfteden çok su satiyorum diyebilirim. Dükkânimizin önündeki buzdolabindan ve içerdeki iki buzdolabindan günde 50-60 koli su satisi gerçeklestiriyorum. Zaman zaman havanin sicakligina göre 60 kolinin de üzerine çiktigimiz oluyor. Bazi zamanlar 3 dolap olmasina ragmen soguk su yetistiremiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile