ETSO Başkanı Yücelik: Okuma Salonları Sosyal Barışın Harcı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yoksul vatandaşların oturduğu semtlere yaptırılan okuma salonlarının, sosyal barışın sağlam harcını oluşturduğunu söyledi.

Hayırsever vatandaşların yaptığı okuma salonlarının toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sağladığı belirtildi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Şehitler Mahallesi'ndeki Gazi Okuma ve Etüt Merkezi'ni ziyaret etti. Yücelik, etüt merkezi sorumlusu Murat Gümüştepe'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Varoş semtlerde vatandaşın himmetiyle açılan etüt ve okuma salonlarının büyük bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Yücelik, söz konusu merkezlerin yapılmasında ve yaptırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yoksul ailelerin çocuklarının etüt ve okuma merkezleri sayesinde Anadolu fen liseleri ve üniversitelere rahatlıkla hazırlandığını ve bunun da sosyal barışa katkı sağladığına dikkat çeken ETSO Başkanı Yücelik, "Milletçe el ele omuz omuza verip imkanı olmayan çocuklarımızı okutmalıyız. Bu amaçla açılan okuma salonları sayesinde her yıl binlerce çocuğumuz Anadolu fen liselerine ve üniversiteleri kazanmakta. Bu etüt ve okuma salonlarının sayısının artması lazım. Çünkü bu okuma salonları sosyal barışın sağlam harcını oluşturmakta. Ayrıca bu etüt merkezleri sayesinde çocuklarımız sokaklardan kurtarılarak, geleceklerini kurtarma adına önemli bir sorumluluğu da yerine getiriyor." dedi.

Okuma salonlarından çocuklar kadar yetişkin bayanların da yararlandığını ve bunun da çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Yücelik, "Çocuklar kadar anne ve babalarının da gelip bu etüt merkezlerinde okuma- yazma öğrenmesi toplumsal eğitim adına önemli bir etken." diye konuştu.

OKUMA SALONLARINA İLGİ ÇOK BÜYÜK

Gazi Etüt ve Okuma Salonu görevlisi Murat Gümüştepe, Erzurum'da yaklaşık 3 bin çocuğun etüt merkezlerinde eğitim gördüğünü dile getirdi. Gümüştepe, il merkezi ve ilçelerdeki okuma salonları sayesinde her yıl çok sayıda çocuğun Anadolu fen ve öğretmen liselerini kazandığını anlattı. Erzurum il genelinde 23 etüt merkezinin bulunduğunu ve yeni eğitim öğretim döneminde Sanayi semtindeki etüt merkezinin hizmete girmesiyle bu sayının 24'e çıkacağına işaret eden Gümüştepe, "Okuma salonlarımız halkımızın teveccühünü kazandı. Yoksul semtlerde açtığımız etüt ve okuma salonlarına çocuklarımız ve aileleri büyük ilgi gösteriyor. Hayırsever halkımızın destek ve yardımlarıyla bu etüt ve okuma merkezlerimize her yıl yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile