ETSO'dan Meslek Lisesine Destek Talebi

ETSO'dan Meslek Lisesine Destek Talebi

ETSO Vakfi’na ait olan arazide meslek lisesi kurulmasi için yapilan çalismalar hakkinda Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin’e bilgi verildi ve destek istendi.

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altinok ve Abdurrahim Firat, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Ak Parti Il Baskani Ibrahim Küçükoglu, ilçe belediye Baskanlari, kamu kurum ve kuruluslarin temsilcileri ve beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum-Aziziye Karayolu üzerinde mülkiyeti ETSO Vakfi’na ait olan arazide meslek lisesi kurulmasi çalismalari hakkinda detayli incelemelerde bulundu. Bu arazi, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerine yakinligi ile dikkat çekmekte olup, bu sanayi bölgelerindeki fabrikalara ara ve teknik eleman yetistirme noktasinda önemli bir ihtiyaci karsilamayi hedefliyor.

Mesleki Teknik Lise yapimi için ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Firat Karakaya ve ETSO Meclis Üyesi Abdullah Samanci, Bakan Tekin’e proje hakkinda bir sunum yaptilar. Sunumda, okulun, bölgenin sanayi ihtiyaçlarina yönelik olarak özel mesleklere dair müfredatlarla egitim verecegi ve ögrencilerin hem teorik hem de pratik bilgiyle donatilacagi vurgulandi.

Baskan Özakalin, meslek lisesinin kurulmasinin, sanayi sektöründeki kalifiye eleman açigini kapatmada kritik bir rol oynayacagini belirtti.

Özakalin, ayrica, bu projenin gençlerin istihdam edilebilirligini artirarak, bölgenin ekonomik kalkinmasina önemli katkilar saglayacagini ifade etti.

Bakan Tekin’den bu önemli projeye destek beklediklerini dile getirerek, okulun modern atölyeler, laboratuvarlar ve siniflar ile donatilacagini, böylece ögrencilerin en güncel teknolojilerle egitim alma firsatina sahip olacaklarini belirtti.

Ziyaretin sonunda, Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, arazide yapilacak çalismalar hakkinda bilgi alarak, projeyle ilgili görüs alisverisinde bulundu. Bu kapsamli proje ile Erzurum’un sanayi ve egitim alaninda önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile