Evden Çikamayan Engelli Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

Evden Çikamayan Engelli Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda bu coskuya ortak olamayan engelli çocuklari evlerinde ziyaret eden tiyatrocular sahneledikleri oyunlarla çocuklara unutulmaz bir bayram yasatti.

Tüm Türkiye’de çocuklar bundan 104 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini okullarinda ve tören alanlarinda doyasiya kutlarken, evlerinden çikma imkani bulunmayan birçok engelli çocuk ise bu coskuya ortak olamadi.

Malatya’da ise bir tiyatro gurubu bu durumda olan engelli çocuklari evlerinde ziyaret ederek 23 Nisan coskusunu evlere tasidi. Nasreddin Hoca ve Pamuk Prenses kostümleri ile engelli çocuklari bugünde yalniz birakmayan tiyatro toplulugunun gösterisi ile disaridaki coskuya ortak olamayan çocuklarin nesesi ise görmeye degerdi.

Tiyatrocu Ömer Konakçi, 23 Nisan olmasi nedeniyle disariya çikamayan çocuklara tiyatroyu evlerine götürerek bu coskuyu yasamalarini sagladiklarini belirterek, gün boyu birçok çocugun evlerini ziyaret ederek tiyatro oyunu sergileyeceklerini söyledi.



Tiyatrocu Birgül Özçinar’da gönüllü olarak disari çikamayan çocuklari evlerinde ziyaret ederek 23 Nisan coskusunu yasamalarina vesile olduklarini söyledi.

Aileler ise bu hizmetlerinden dolayi tiyatro gurubuna tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile