Evlat Nöbetindeki Baba, HDP Il Binasindan Çikan Oglunun Montunu Gösterdi

Evlat Nöbetindeki Baba, HDP Il Binasindan Çikan Oglunun Montunu Gösterdi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirilmasi nedeni ile HDP Diyarbakir Il Baskanligi önüne gelen ailelerden Celil Begdas, parti binasindan çikan oglunun montunu basin mensuplarina göstererek, "Ben oglumu HDP’lilere sordum, benden 150 bin lira para istediler. Ben evimi satip verecektim. Bir dostum bana dedi ’para verme bunlar çetedir’ dedi.

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il binasi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi 655’inci gününde de sürüyor. Diyarbakir’da 5 Mayis 2019’da terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan oglu Yusuf için 3 Eylül 2019’da HDP binasi önüne gelerek, oturma eylemini sürdüren baba Celil Begdas, evladinin kaçirildigi gün HDP il binasinda çikan oglunun montunu basin mensuplarina gösterdi.

"Montun iç cebinden oglumun okul kimligi çikti"

HDP’lilerin oglu için kendisinden 150 bin lira para talep ettigini kaydeden Begdas, "5 Mayis 2019’da oglumun ise gitmedigini haber verdiler bana. Oglumun HDP il binasina götürüldügünü ögrendim. Buraya geldim, kapidaki bekçi bana içeride kimse yok dedi.

Ben yine de içeri girdim. Içeride çocuklar vardi, oglumu sordum, Hazar Gölüne gittigini söylediler. O gün 16 tane çocuk vardi, arka kapidan gelin arabasiyla götürdüler. Ertesi sabah tekrar gelip içeri girdik. HDP Milletvekili Saliha Aydeniz bana dedi ki ’Senin oglun hastadir, oglunu götürmemisler, götürmüslerse getirecegiz. Söz namus sözü, bizi düsman görmesin’ dedi.

O esnada yanimdaki diger oglum beni yukari çagirdi, oradaki bir odanin içerisinde oglumun montu çikti. Dediler ki baskasinindir. Montunun iç cebinde oglumun okul kimligi çikti. Montumu terörle mücadele ekipleri incelemeye aldi. 7 Mayista bir daha geldim. Bana dediler ki paran varsa oglunu getiririz. Bunu bana gençlik kollari baskani Erol U. söyledi.

150 bin lira para istediler. Ben evimi satip verecektim. Bir dostum bana dedi ’para verme bunlar çetedir" diye konustu.



"Benim oglum dagda, Pervin Buldan’in çocuklari Brezilya ve Fransa’da"

Oglunu HDP’lilerin götürdügünü vurgulayan acili baba Begdas, "Ben HDP’li bütün milletvekillerine sesleniyorum, benim oglum dagda, çocuklarimiz dagda, Pervin Buldan’in kizi Brezilya’da, oglu Faransa’da, Sezai Temelli’nin kizi Almanya’da. Biz dünyaya baskaldirmisiz, sadece HDP’ye degil. Çünkü cigerimiz yaniyor. Bizim bir evladimiz orada oldugu müddetçe hiçbir güç bu çadiri kaldiramaz. Anne babalar olarak evlatlarimizin ya ölüsü ya da dirisini almayana kadar buradan gitmeyecegiz. Bu mont oradan çikti. Anayasa Mahkemesi artik neyi bekliyor? Ne bayramimiz var ne babalar günümüz var ne huzurumuz var, hiçbir seyimiz yok. Benim oglumu HDP götürdü, bu binadan çikti, burasi Kandil’di, ranzalar çikti, battaniyeler çikti" seklinde konustu.



"Bu çadiri kaldirmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir"

Begdas’in ardindan konusan evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydin, HDP il binasi önünde bekleyislerini devam edeceklerini ifade ederek, “Bizler bugün eylemimizin 655’inci gününde halkin çocuklarini çalan partinin önünde sonuna kadar bu eylemimizi devam edecegiz. Biz evlat nöbeti tutan anne ile babalar olarak tabi ki her türlü ölüme bizde karsiyiz. Izmir’de yasanan olayi biz de her türlü kiniyoruz. Ama maalesef HDP yöneticileri ölen kisilerin üzerinden siyaset yapiyorlar ve ölen kisileri bile kullaniyorlar. Biz buradan HDP milletvekillerine hatirlatmak istiyoruz, HDP milletvekilleri ellerini vicdanlarina koysunlar, provokasyon yapmasinlar ve il önce kendi Kürt ailelerine sahip çiksinlar. Kendi Kürt çocuklarinin çocuklarini daglarda ölüme mahkum etmesinler. Bizler burada bulunan evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak sonuna kadar bu çadir devam edecektir. Hiç kimsenin gücü yetmeyecektir bu çadiri kaldirmaya ve bu çadir çocuklarimiz gelince kadar burada olacaktir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile