Evlerdeki Atik Ilaçlar Modern Tesiste Bertaraf Edilecek

Evlerdeki Atik Ilaçlar Modern Tesiste Bertaraf Edilecek

Düzce Belediyesi, ‘Temiz Sehir Düzce’ dahilinde çerçevesinde hanelerden atik ilaçlarin toplanmasi amaciyla Eczacilar Odasi Düzce Subesi ile isbirligi baslatildi.

Düzce Belediyesi tarafindan geçtigimiz yil faaliyete baslayan Tibbi Atik ve Sterilizasyon Tesisi, ildeki tibbi atiklarin il disina gönderilerek bertaraf edilmesinin önüne geçmis, hem zamandan hem de paradan tasarruf edilmesini saglamisti. Tibbi Atik Tesisine saglik kuruluslarinin yani sira artik evlerden çikan ilaç atiklarinin da getirilmesi saglanacak. Sifir Atik Yönetim Plani dahilinde, evlerdeki son kullanma tarihi geçmis ve kullanilmayan ilaç atiklarinin, kaynaginda ayri toplanmasi, tasinmasi ve bertaraf edilmesini saglamak amaciyla Düzce Belediyesi ile Eczacilar Odasi Düzce Subesi ile is birligine gitti.

Amaç çevre ve insan sagligini korumak

Atik ilaçlarin, çevre ve insan sagligina dogrudan etkilerinin en aza indirilmesi, kaynaginda ayri biriktirilmesi ve mevzuat imha edilmesi maksadiyla hayata geçirilen projeyle hem doganin, hem de çevre ve insan sagliginin korunarak, tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve toplumsal duyarliligin arttirilmasi hedefleniyor.

Düzce Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde baslatilan çalismayla Eczacilar Odasi Düzce Subesi ile birlikte ilk etapta belirlenen 5 eczaneye “Atik Ilaç Toplama Kutusu” dagitimini gerçeklestirdi.

Temizlik Isleri Müdürlügü belirlenen eczanelere atik ilaç toplama kutularini birakti. Ilerleyen süreçte diger eczanelere de ilaç toplama kutularinin birakilacagini kaydeden müdürlük ekipleri, vatandaslara atik ilaçlarini belirtilen eczanelere teslim etmeleri konusunda çagrida bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile