Expo’ya 3 Dakikalık Tanıtım Filmi

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek EXPO’nun tanıtım filminin çekimine başlandığını bildirdi.

Bağdatlıoğlu, 3 dakikalık film için 150 kişilik ekibin çalıştığını kaydetti.

Bir TV programına katılan Osman Bağdatlıoğlu, Antalya’da 2016 yılında yapılacak ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı EXPO’nun benzeri olan Hollanda Floriade 2012’nin 2 Nisan’da Venlo şehrinde açılacağını bildirdi. Hollanda’nın Venlo kentinde Türkiye’yi temsil edeceklerini belirten Bağdatlıoğlu, “Hollanda’daki Türk bahçesini Hollanda Kraliçesi Beatrix ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açacak. Bu yıl Hollanda ve Türkiye arasındaki ticaretin başlamasının 400’üncü yılı. Bu nedenle birçok etkinlik yapılıyor. En önemli etkinliklerden biri de bu olacak.” dedi.

Bağdatlıoğlu, Hollanda’da, Antalya yemekleri ve endemik bitkilerinin de tanıtımının yapılacağını kaydederken, “Hollanda bizim için staj gibi olacak. 2016’dan önce ilk staj eğitimimizi alacağız tecrübemizi edineceğiz.” ifadelerini kullandı. EXPO Kanun Taslağı’nın da hazırlandığını ancak bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bağdatlıoğlu, EXPO için çalışma yürüten bazı kurumların İcra Kurulu’nda bulunmamasını eleştirdi.

Yüzün üzerinde ülkeden 8 milyon ziyaretçinin geleceği EXPO alanının organizasyon bittikten sonra da cazibe merkezi olması gerektiğini vurgulayan Bağdatlıoğlu, “Antalya’da da böyle işler yapmamız gerekiyor. Antalya’ya yeni projeler çizdirmemiz gerekiyor. Her şeyi yarışmalarla halkla paylaşarak yapmak gerekiyor. O zaman güzel fikirler ortaya çıkıyor. İnsanların (ben ne kazanırım) değil, (biz ne kazanırız) demesi gerekiyor.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile