Eyüpsultan'da Elektrik Hattindaki Patlamada Demir Kapak Metrelerce Havaya Uçtu

Eyüpsultan'da Elektrik Hattindaki Patlamada Demir Kapak Metrelerce Havaya Uçtu

Eyüpsultan’da elektrik hatlarinin geçtigi kablo hattinda yüksek basinç nedeniyle patlama meydana geldi. Patlama esnasinda kanal üzerindeki demir kapak metrelerce havaya yükselerek park halindeki bir otomobilin üzerine düserken, yasanan o anlar kameraya yansidi.

Olay, dün gece saatlerinde Eyüpsultan Göktürk Merkez Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerinden geçen elektrik kablo hatlarinin oldugu kanalda yüksek basinç nedeniyle patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle patlayan demir kapak metrelerce havaya uçtuktan sonra park halindeki bir otomobilin üzerine düstü. Araç zarar görürken, patlama seslerini duyan vatandaslar durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler tarafindan yapilan ilk incelemelerde elektrik kablo hattindaki yüksek basinç nedeniyle patlamanin gerçeklestigi ögrenildi.

“Kapak oynadi, takip ettim ama yapacak bir sey yoktu”

Olayi anlatan Ferhat Aydin, “Ben gece saat 02.00 gibi hale gidiyordum. Hale giderken arabanin yanina geldim. Yeraltinda gürültü sesleri duydum. Nerden geliyor diye saga sola baktim. Kanallar altindan demir kapaklar oynadi. Bende ne oluyor acaba diye korktum. Biraz bakayim diye etrafa baktigim esnada demir kapak yukariya dogru firlayarak aracin üzerine düstü. Diger demir kapak da bir oynama yapti. Ben geriden takip ettim ama yapacak bir sey yoktu. Hemen polisi aradim itfaiye ve dogalgaz ekipleri geldi. Komsumuzun araci demir yukari firladigindan dolayi zarar gördü. Neyden kaynaklandigini bilmiyoruz. Arkadaslar inceleyip elektrik sikintisi oldugunu söylediler” dedi.



Demir kapagin metrelerce havaya uçtugu anlar kameraya yansidi

Eyüpsultan’ta gece saatlerinde meydana gelen ve elektrik kablo hatlarinin oldugu kanalda yüksek basinç nedeniyle olusan patlama ani bir is yerinin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, demir kapak yerden metrelerce havaya yükseldikten sonra aracin üzerine düstügü görülüyor.

Patlama sonrasi can kaybi yasanmazken, demir kapagin üzerine düstügü otomobilde maddi hasar meydana geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile