Facebook Kullanici Sayisi 3 Milyara Yaklasti

Facebook Kullanici Sayisi 3 Milyara Yaklasti

2021 yili ilk çeyregi itibariyla dünyada aktif Facebook kullanici sayisi 2 milyar 850 milyon olurken, dünya çapindaki en büyük sosyal ag olarak kayitlara geçtigi belirtildi.



Medya takip kurumu Ajans Press’in, Statista verilerinden elde ettigi bilgilere göre 2021 yili ilk çeyregi itibariyla dünyada aktif Facebook kullanici sayisi 2 milyar 850 milyon olurken, dünya çapindaki en büyük sosyal ag olarak kayitlara geçtigi belirtildi. Aktif kullanici sayisi ise son 30 gün içinde Facebook’a giris yapmis kisilerden olustu. Bunun yani sira kullanici sayisinin 2008 yilindan bugüne sürekli arttigi kaydedildi. 2021 yilinin ilk çeyreginde sirketten yapilan açiklamaya göre 3,45 milyar insanin her ay sirketin diger sosyal medya ürünlerinden birini de kullandigini belirtti.



Ajans Press, sosyal medya ile alakali basina yansiyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in gerçeklestirdigi medya incelemesine göre, bu yil sosyal medya ile alakali basina 97 bin 555 haber çikisi oldugu görüldü.

Bu yil sadece Facebook ile ilgili çikan basin haber sayisi ise 14 bin 250 olarak kaydedilirken, ülkemizde de oldukça kullaniminin yaygin oldugu gözlendi. Diger sosyal medya mecralarindan Twitter 22 bin 864, Youtube 18 bin 239 ve Instagram 12 bin 730 haberle en çok haber olan diger mecralar oldugu belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile