'Silah seslerine bağlama sesi ile cevap verdim'

'Silah seslerine bağlama sesi ile cevap verdim'

Fantezi müziğin sarı bombası Gül başak bir yıldan beri sahne aldığı Kuzey Irak 'dan döner dönmezı Beyaz Gazete'ye özel açıklamalarda bulundu.

Silah ve roket atar sesleri eşliğinde sahne aldığını söyleyen güzel sanatçı, 'Kuzey Irak’ta sahne almak ve konser vermek öyle her baba yiğidin karı değil. Ben bir yıldan beri Irak topraklarında yaşayan Türkmenlere ve Araplara şarkılar türküler söyleyerek moral veriyor, onların silahlarına karşı bağlamamla cevap vermekteydim. Son iki aydan beri sürekli cinayetler ve saldıralar artınca Irak hükümeti, biz senin can güvenliğini koruyamayız, ya kendi ülkenize dönün dedikleri için oradaki sahneme bir süreliğine ara vererek dönmek zorunda kaldım. Orada beni Türkler'in Sibel Can'ı diye çağırıyorlar. Ve Irak halkı Türk halkını çok seviyor. Ve her ortamda bizim şarkılarımız ve türkülerimizi dinliyorlar. O bölgeye daha fazla yatırım yapmalıyız'dedi.

'SENDEN SONRA' IRAK İÇİN ÇIKTI

Son albümü “Senden Sonra” isimli albümünü Kuzey Irak’da hazırladığını Türkiye’de çıkardığını belirten Başak, 'Bu albüme bir çok ünlü müzik adamı emek verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum. Albüme adını verdiğim 'Senden Sonra' isimli şarkıya ilk kIlibimi yine Irak'ta çekeceğim' diye konuştu.

'TÜRKİYE’Yİ BEYAZ GAZETE VE BEYAZ TV'DEN TAKİP EDİYORUM'


Irak’ta yaşamanın oldukça zor olduğunu hatırlatan Başak, 'Ülkemle ilgili tüm haberleri Beyaz TV’den izliyordum. Buraya gelir gelmezde ilk işim Beyaz Gazete’yi ziyaret etmek oldu. Yine Irak’ta en çok Beyaz TV ve Seda Sayan izleniyor. Tek hedefim Seda Hanım'ın programına konuk olup Irak halkına bu kanaldan selam yollamak istiyorum' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile