Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi'nden Kayso'ya Ziyaret

Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi'nden Kayso'ya Ziyaret

Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad ve Ticaret Ataşesi Nouredinne Fassi, Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti.

Ziyarette misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını söyledi.
Türkiye ile Fas arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Okandan, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin bir milyar dolara yakın olduğunu belirterek, "25 üyemiz Fas'a ihracat yapmaktadır. İhraç edilen ürünler arasında, mobilya, tekstil, inşaat malzemeleri, elektrikli ev aletleri gibi birçok ürün yer almaktadır. Umarız iki ülke arasındaki bu dostluk ve karşılıklı ziyaretler ticaret hacmimizin daha da artmasına vesile olur" dedi.
Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad ise bir yıldır Türkiye'de görev yaptığını ve Kayseri'den çok etkilendiğini belirterek, "Kayseri'nin güzelliği bizi çok etkiledi. Hem şehirleşme hem de iş alanındaki tecrübeleriniz bizim açımızdan güzel örnek olacaktır" diye konuştu.
Birçok Türk şirketinin Fas'ın gelişmesine katkı sağladığını açıklayan Büyükelçi Aouad, "Birçok Türk şirketi oto yollar ve köprüler inşa etmek sureti ile Fas'ın gelişimine katkı sağlıyor. Daha başka alanlarda değerlendirilecek birçok fırsatlar var. Sadece gidip oraları tanımak gerekiyor. Fas hükümeti olarak Türkiye ile çalışmaya her zaman hazırız. Sizlerin tecrübelerini Faslı işadamlarına aktararak onları cesaretlendirmeye çalışacağım" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Nureddin Okandan tarafından Büyükelçi Lotfi Aouad'a günün anısına bir plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile