'Faul' Cinayetinin Sanigi Hakim Karsisina Çikti

'Faul' Cinayetinin Sanigi Hakim Karsisina Çikti

Kayseri’de hali saha maçinda kardesinin faul nedeniyle tartistigi kisiyi pompali tüfekle vurarak öldürdügü iddia edilen sanik hakim karsisina çikti.

Kayseri 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu yargilanan Osman Ç. SEGBIS ile katilirken, tutuksuz yargilanan Fahri Ç., taraf avukatlari ve taraflar durusma salonunda hazir bulundu. Davada tutuksuz yargilanan Fahri Ç. savunmasinda, "Olay günü içlerinde Eren K.’nin oldugu arkadaslarimizla mahallede bulunan sahada top oynamaya basladik. Oyun sirasinda Eren tarafindan yere düsürüldüm, ne oldugunu anlamadim. Birden Eren ve A.Ö. beni dövmeye basladi.

Daha sonrasinda ben o sinirle kayinvalidemin evine gittim. O sinirle agabeyim Osman Ç.’yi aradim, beni dövdüklerini söyledim. Agabeyim de hemen Erenlerin evinin önüne gitmis. Orada Eren ve ailesi tas, sopa ve biçakla agabeyime saldirmislar. Agabeyimin kafasina tas degmis, yere düsmüs. O sirada elindeki pompali tüfek patlamis. Agabeyim oradan kendisine tekrar saldirirlar korkusuyla arabayla kaçmis. Sonra ’Eren vuruldu’ diye ailesi bagirmis. Sonrasinda biz Eren’in öldügünü duyduk. Olay aninda ben yanlarinda degildim. Bu olaydan beraatimi istiyorum” dedi.

Tutuklu yargilanan Osman Ç. ise SEGBIS ile baglandigi durusmadaki ifadesinde, "Ben o gün Bestepeler’de arkadaslarimla beraberdim. Telefonla Fahri Ç.’nin esinin aradigini Erenlerin kavga ettigini söyleyince o sinirle hemen arabaya atlayip mahalleye Erenlerin evinin sokagina girdim. Kalabaligi görünce dagitmak adina bir el havaya ates ettim. O sirada evin içinden kalabalik bir sekilde tas, sopa ellerinde üstüme saldirdilar. O arada arabadan tüfegi aldim, bir el daha siktim. O sirada kalabalik üstüme gelince ben oradan uzaklastim. Sonrasinda Eren’in öldügünü ögrendim. Amacim bilerek kimseyi öldürmek degildi. 13 aydir cezaevindeyim, bilerek isteyerek yapmadim. Sadece havaya ates ettim, beraatimi istiyorum" seklinde konustu.

Pompali tüfekle öldürülen Eren K.’nin ailesi; suçlularin en agir sekilde ceza almalarini istedi. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için davayi ileri bir tarihe erteledi.

Olay

22 Mayis 2022 tarihinde Melikgazi ilçesi Anbar Mahallesi’nde meydana gelen olayda; Fahri Ç. ile Eren K. hali saha maçi oynadiklari sirada tartismis, Osman Ç. av tüfegiyle Eren K.’ye ates ederek öldürmüstü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile