Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntıları

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntıları

Fenerbahçe Galatasaray maçı beraberlikle sona erdi. Fenerbahçe Galatasaray maçından gol sesinin çıkmaması "Galataray geleneği sona erdirdi" olarak yorumlandı. Fenerbahçe Galatasaray maçı tüm ayrıntıları ile beyazgazete'de yer aldı.Fenerbahçe Galatasaray maçının fotoğalerisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Derbi maçta Galatasaray ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, şampiyonluğa giden yolda sadece derbilerin değil, diğer takımlarla yapılacak maçların da önemli olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımının karşılaşmanın iki devresinde de farklı performans sergilediğini belirterek, "Ofansif gücü yüksek bir takımla sahaya çıktık. Ancak savunma aksiyonlarını da iyi yapmamız gerekirdi. Galatasaray bütün pas kanallarımızı tıkadı, önde baskı yaptı. İlk yarıda Galatasaray bize oyununu kabul ettirdi. İçerde oynamanın verdiği avantajla, seyircinin de desteğiyle rakip kaleye gittiğimiz anlar vardı.

İkinci yarıda aynı oyuncularla oyunu değiştirmek istedik ve yaptık. Ancak çok üretken değildik. İlk yarıya göre daha etkili oynadık. Özellikle Dia, Stoch ve Alex'in de devreye girmesiyle Galatasaray kalesine topu taşımak daha kolay oldu. İkinci yarı, hemen hemen Galatasaray'ın sahasında oynandı gibi oldu. Kazanmak için yetersiz olsa da birkaç pozisyon yakaladık. Oyuna uygun bir sonuç oldu" diye konuştu.

Kocaman, derbide puan kaybının istedikleri bir şey olmadığını ifade ederek, "Ama çok da hesaplarda olmayan bir kayıp deyip de rakibe de saygısızlık etmek istemiyorum. Takımın skoru değiştirmek için büyük çabası olumluydu" dedi.

Fenerbahçe'nin bu sezon kendi ayarındaki takımlar karşısında kazanamadığı yönündeki bir soru üzerine Aykut Kocaman, şunları söyledi:
"Şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamak gerek. Geçen sezon derbi mücadelelerinde aldığımız puanlar rakiplerimizin önündeydi, ancak şampiyon olamadık. Kendi ayarımızdaki takımlar karşısında kaybetmemiz ne kadar yakınsa kazanmamız da o kadar yakındı. Beşiktaş maçında ilk yarıda 4-0 veya 5-0 olabilirdi.

Zaman zaman çok pozisyon bulmakla olmuyor. Kazanmak, bulduğunuz tek pozisyon da olsa değerlendirmekle oluyor. Şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini
unutmamakta fayda var. Diğer takımlar en az bu maçlar kadar önemli. Geçen sezon derbilerde aldığımız puanlarla rakiplerimizden öndeydik ancak şampiyon olamadık. Şampiyonluğu derbi maçları kazanarak elde edersek çok sevineceğiz tabi ama önemli olan şampiyonluğu kazanmak."

Kocaman, takımının derbi maçlarda iyi oynadığını ve galibiyet için gerekli çabayı sergilediğini dile getirerek, "Trabzonspor karşılaşmasını belki bir tarafta tutmak lazım ama Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında galip gelmek için gerekli çabayı gösteren bir takım vardı.

Ancak her zaman istendiği gibi olmuyor. Son dönemlerde 7, 8, 10 senedir Fenerbahçe derbilerde büyük üstünlük sağladı rakiplerine karşı. Bu sene belki derbilerde üstünlük sağlayamayacağız ama şampiyonluğa giden yolda diğer maçlar çok önemli.

Diğer maçları kazanarak şampiyon olmak, en az derbileri kazanmak kadar önemli. Ancak bu derbileri kazanamayacağımız anlamına gelmiyor" şeklinde konuştu.

Kocaman, hızlı ve teknik oyuncularının Galatasaraylı futbolcuların sertliği karşısında zorlandığını ifade ederek, "Hem Beşiktaş hem de Galatasaray karşılaşmalarında ve Konyaspor maçında da Fenerbahçe'yi durdurmanın bir yöntemi olarak, sertliğin ötesine doğru taşan bir oyun olduğu görünüyor. Bu da hızlı, teknik ve çabuk oyuncularımız için oyunun biraz daha zorlaşmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex De Souza ise seyirci zevki yüksek bir maç oymadıklarını belirterek, "Galatasaray bizim hatalarımız üzerine kurulu bir stratejiyle oynadı. Bazen istediklerini elde ettiler. İki taraf adına da kötü bir oyundu. Galatasaray 10 senelik bu tarihin üzerine galibiyet almak için geldi. Futbolcular olarak ilk saniyeden itibaren diğer senelerde olduğu gibi kazanmak istedik. Çok az sayıda topla buluştum. Çoğunda faulle durduruldum, ama bunu bahane olarak söylemiyorum. Öz eleştiri yaptığım bir nokta. Bu durumdan kaçmam gerekiyordu. Biz kolektif olarak başarılı olamadık. Yanlışlarımızı görüp, bundan sonra 'nasıl düzeltebiliriz' diye düşünmek lazım. Kolektif olarak bekleneni veremedik ve maç berabere bitti" dedi.

Alex, Galatasaray Teknik Direktörü Gheorge Hagi ile ilgili soru üzerine, Hagi'nin Türk futboluna gelmiş geçmiş en önemli isimlerden biri olduğunu, 1994 Dünya Kupası'nda Romanya Milli Takımı ile kendisini büyük bir zevkle izlediğini söyledi. Brezilyalı futbolcu, zaman zaman Hagi ile kıyaslandığının söylenmesi üzerine ise bu kıyaslamadan mutlu olduğunu, ancak farklı dönemlerde oynadıkları için çok doğru bir kıyaslama olmadığını kaydetti.

Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Joseph Yobo, Galatasaray ile 0-0 berabere kaldıkları derbi maçta düş kırıklığı yaşadıklarını ifade ederek, "Benim ilk derbi maçımdı. 'Olağanüstü bir atmosfer vardı, ancak sonuç anlamında ve takımın performansı anlamında düş kırıklığı yaşadık. Galatasaray büyük bir takım. Derbi maçların sonucunu tahmin edemiyorsunuz. Bugün kazanmak istiyorduk, olmadı. Bir başka açıdan baktığımızda 'kaybetmedik' diyebiliriz. Son 3 maçta yükselen bir grafiğimiz vardı. Onu devam ettirmek istiyorduk, ancak 2 puan kaybettik. Bundan sonra bunu telafi edecek performanslar ortaya koyabiliriz" diye konuştu.

Öte yandan, derbi maçta göğsüne darbe alan Niang ile kasıklarında ağrıları bulunan Dia, otopark girişine getirilen ambulansa binerek Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü. Niang'ın ambulansa binerken göğsünü tuttuğu gözlenirken, iki futbolcunun durumunun hastanede yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.



Stat: Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Muhittin Gürses
Fenerbahçe: Volkan 6, Gökhan Gönül 5, Yobo 6, Lugano 6, Caner 5, Dia 5 (Dk. 74 Kazım Kazım 3), Mehmet Topuz 5, Emre 6, Stoch 5, Alex 5 (Dk. 70 Semih 3), Niang 6
Galatasaray: Aykut 6, Sabri 6, Neill 6, Servet 5, Hakan Balta 5, Elano 6 (Dk. 77 Emre Çolak 3), Ayhan 6, Mustafa Sarp 6, Cana 5 (Dk. 66 Serkan Kurtuluş 4), Misimovic 5 (Dk. 56 Barış 4), Pino 6
Sarı kartlar: Dk. 25 Neill, Dk. 41 Ayhan, Dk. 83 Pino (Galatasaray) Dk. 35 Emre Belözoğlu, Dk. 68 Lugano (Fenerbahçe)
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maç golsüz sona erdi.
47. dakikada Stoch'un soldan ortasında ön direkte Alex'in kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
51. dakikada Alex'in pasında topla buluşan Niang, sol çaprazdan ceza alanına girdikten sonra Neill'i geçip vuruşunu yaptı. Kaleci Aykut'u geçen topu Servet uzaklaştırmaya çalıştı fakat Aykut'a çarpan top kornere çıktı.
57. dakikada Mehmet Topuz'un pasında ceza alanı ön tarafında topla buluşan Stoch'un sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
89. dakikada Fenerbahçe savunmasının çıkarken kaptırdığı topu kapan Emre Çolak'ın ceza alanı ön tarafından yaptığı vuruş kaleci Volkan'da kaldı.
90. dakikada ceza alanı ön tarafında topu önünde bulan Sabri'nin sert şutu kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.
90+3. dakikada Sabri'nin pasında sağ çaprazda topla buluşan Pino'nun sert şutunu kaleci Volkan kornere tokatladı.


Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntıları FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI FOTO GALERİ

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntılarıFENERBAHÇE - GALATASARAY CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntılarıFENERBAHÇE MARŞI İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntılarıGALATASARAY MARŞI İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntılarıFENERBAHÇE 3 - GALATASARAY 2  YIL: 1989 İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntılarıFENERBAHÇE 5 - GALATASARAY 2 YIL : 1991-1992 İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Galatasaray maçının özeti ve ayrıntılarıFENERBAHÇE - GALATASARAY NOSTALJİ FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile