Festivale Katılan Öğrencilerin Mağdur Edildiği İddiası

Muğla - Fethiye'deki Kelebekler Vadisi'nde düzenlenen "Çadır Festivali"ne katılan yaklaşık bin 300 üniversite öğrencisinin, geri dönüş ulaşımlarının karşılanmadığı için mağdur edildiği ileri sürüldü.

Bir organizasyon şirketi tarafından Mayıs tarihlerinde Kelebekler Vadisi'nde yapılan Çadır Festivali'ne katılan üniversite öğrencileri, festival sonunda teknelerle otobüslerine binecekleri Ölüdeniz beldesine getirildi.

Burada yaklaşık 6 saat bekleyen öğrenciler, organizasyon şirketinin otobüs firmalarına ücret ödemediği için yola çıkamadıklarını öğrendi. Ağaçların altında güneşten korunmak için bekleyen öğrenciler, çantalarının üzerine yatarak bir süre uyudu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın talimatıyla beldeye gelen Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Güler Uymaz, öğrencilerle görüşüp mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Duymaz, festivalin kaymakamlık ve diğer kurumların bilgisi olmadan yapıldığını belirtti.

Festivale katılmak için gelen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Fatma Nur Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalle ilgili organizasyon firmasının vadettiği hiçbir etkinliği gerçekleştirmediğini savundu.

Çadırlarda barınacaklarının söylendiğini ama yeteri kadar çadır olmadığı için birçok arkadaşıyla açık alanda kaldıklarını ifade eden Fırat, organizasyon firması ile yaptıkları görüşmeden bir sonuç alamadıklarını, bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Öğrencilerin, Uymaz ile Fethiye Jandarma Komutanı Faruk Akıncı'nın firma yetkilileriyle görüşmesinin ardından otobüslerle geri dönmesi sağlandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile