Geçen günlerde, findigin içinde kulaç attiklari esnada çektikleri videoyu sosyal medyaya yükleyen Coskun Geyik ve Halil Can Sahin tepki topladi. Kisa sürede çok fazla izlenen ve kabuklu findiklarin içerisinde yüzen bir kisiyi gören insanlar durumu farkli bir bölgede kaydedilen süt banyosu skandalina benzetirken, videoyu çekenler ise buradaki durumun tamamen farkli oldugunu, depodaki findiklarin kabuklu oldugunu söylediler. Videoyu çeken Coskun Geyik ve Halil Can Sahin, çuval bosaltiminda, temizlik esnasinda ve buna benzer durumlarda sürekli olarak kabuklu findigin içerisinde mecburi olarak girilebildigini söyledi.
“Findigin içine zaten mecburen giriliyor, bu kabuklu findik”
Sosyal medyada paylasilan videolarda görülen Halil Can Sahin, “Burada findiklari bosaltim yagan cihaz tikanmisti ve onu açmak için mecburen findigin üzerine çiktik. Çünkü findik bosaldigi için oraya merdiven yetmiyor. Oradan asagi gelirken de burada 1-2 ton degil yaklasik 400 ton findik var. Benim de ayagim battigi için yüzüstü geldim. O anlik da video çektik ve olay böyle gerçeklesti. Bu findigin içerisine zaten çesitli yollarla mecburen giriliyor. Zaten bu iç degil kabuklu findik. Karadenizliler findigin nasil oldugunu daha iyi bilir. Insanlar bizim findigi galiba iç findik zannetmisler ama yanilmislar” diye konustu.
“Burada olumsuzluk olmadigini düsünüyoruz”
Videoyu çeken ve ayni firmada çalisan Coskun Geyik ise, “Burasi iç findik degil, kabuklu findik deposu. Köylerden ve findik harmanlarindan alinan findiklarin depolama yapildigi yer. Burada depolama yaparken haliyle makinelerin borulari tikanabiliyor. Arkadasimiz da oradan inerken bir video çektik. Bu sonuçta kabuklu findik, kötü bir yani olmadigini belirtmek istiyorum. Üreticimiz bile topladiklari findiklari kurutmak için ayaklari ile karistiriyor. Bunu zaten tüm findik üreticileri biliyor. Bu sartlar altinda buraya geliyor ve depolama oluyor. Findiklar çuvallardan bosaltilirken mecburen ayaklar ile giriliyor, bunda bir olumsuzluk olmadigini düsünüyoruz. Bizim buradaki findik depolanip fabrikaya kirima gidiyor. Fabrikada ise makineler ile kirilarak iç findik haline geliyor ve paketleniyor. Burada kötü bir anlasilma olmus. Bir cezai islem de uygulandi ama itiraz etme hakkimiz var. Findigi bilmeyenler yorum yaptigi için yanlis anlasilma olmus” diye konustu.
Findik Içinde Yüzen Vatandas O Görüntüleri Anlatti
Ordu’nun Altinordu ilçesinde bir findik manavinin yaninda isçi olarak çalisan Coskun Geyik ve arkadasi Halil Can Sahin’in, findiklarin içerisinde kaydedilen ve tepki toplayan videolarina yanit geldi. Ikili, buradaki findiklarin kabuklu oldugunu ve fabrikada makineler ile kirildiktan sonra tüketiciye ulastirildigini, durumda yanlis anlasilma oldugunu söyledi.



















