Fındıklı‘dan "Erteleme" Konusunda Uyarı

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Torba Yasası olarak bilinen 6111 Sayılı Kanun‘da yer alan bazı başvuru ve ilk taksit ödemeleri için belirlenen sürenin 1 ay uzatıldığını bildirerek, vatandaşların bu süreyi iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

AK Parti Milletvekili Fındıklı, yaptığı açıklamada, "6111 sayılı Kanunun ikinci, üçüncü ve dördüncü kısımlarında yer alan başvuru süreleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu‘na yapılacak olan ödemeler hariç ilk taksit ödeme süreleri, Kanunun 4‘üncü maddesi ile 17‘nci maddesinin sekizinci fıkrasının (b) bendi hükümleri saklı kalmak üzere, Kanun‘da belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatıldı. 6111 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu‘na yapılacak olan ödemelerden ilk taksit ödeme süresi

2011/Mayıs ayında sona erecek olanların ilk taksit ödeme süresi, Kanun‘da belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatıldı. Ayrıca 6111 sayılı Kanunun 4‘üncü maddesi ile 17‘nci maddesinin sekizinci fıkrasının (b) bendinde yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, Kanun‘un yayımlandığı 25/2/2011 tarihinden 2/5/2011 tarihine (bu tarih dahil) kadar yapılan tebligatlara münhasır olmak üzere Kanun‘da belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların vergi dairesi ve muhasebecilerle yakın diyaloga geçerek erteleme yapılan maddeleri ve süreleri iyi tahlil etmesi gerektiğini belirten Fındıklı, "Süre uzatımı her ödeme ve taksitlendirme için geçerli değil. Vatandaşlarımız bu bir ay süreyi iyi değerlendirmeli" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile