Fiyati Düsüse Geçen Fasulye Hem Türeticisini Hem Komisyoncusunu Üzdü

Fiyati Düsüse Geçen Fasulye Hem Türeticisini Hem Komisyoncusunu Üzdü

Afyonkarahisar’in Suhut ilçesinde kilogram satisi fiyatinin 4 TL’den 2-2,5 TL’lere düsen fasulye fiyati ile hem üreticiyi hem komisyonculari üzdü.

Suhut’ta kurulan fasulye pazarinda tarladan toplanan fasulyeleri satmak için getiren üreticiler kilogram fiyati 2-2,5 TL’lere kadar düsen fasulyeden para kazanmadiklarini, maliyetleri kurtaramadiklarindan dert yakindi. Pazarda fasulye alimi yaparak büyüksehirlere gönderen komisyoncu Mehmet Ali Resuloglu ise fasulye sezonu ve hasadinin hizli basladigini kaydederek, fiyatlardan dolayi alimlarin az oldugunu belirtti.

Resuloglu, “Ürün satimi yavas o yüzden esnaf da sikinti da köylü de. Fiyatlarin düsük olmasindan dert yakiniyor insanlar hakli olarak. Masraflar fazla gübreleri fiyatlari fazla. Onlar gibi esnaflar yani bizler de yakiniyoruz. Istanbul’da insanlarin tatile gitmesinden, sehirde olmayisindan dolayi ürün satimi su anda sikintili. Ama ürün satiminin bayramdan sonra hizlanacagini düsünüyoruz. Bu sayede hem üreticinin hem de esnafin yüzü güler. Suanda fasulye aliminin 2-2.5 TL arasinda aliyoruz" dedi.



“Satis fiyati bizi kurtarmiyor”

Fasulye üreticisi Ali Akkaya ise isçi maliyetleri, sulama ve gübre maliyetleri yüksek oldugu için alim fiyatlarinin kendilerini kurtarmadiklarini dile getirdi. Fasulyenin kilogram maliyetinin 2 TL’yi geçtigini ve satim fiyati olan 2-2,5 TL’nin kendilerini zarara soktugunu öne sürdü.

Bir baska fasulye üreticisi fasulye üreticisi Sabri Bal ise, "Çiftçinin mali para etmiyor suan için 2 lira. Isçinin günlügü 120 lira mazot gübre fiyatlari yüksek oldugu için çiftçi para kazanamiyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile