Formula 1'de yarın 61. kez damalı bayrak sallanacak

Formula 1'de yarın 61. kez damalı bayrak sallanacak

Takvim değişiklikleri sonucu Kanada Grand Prix'si bir yıl sonra yeniden yapılacak. Güney Kore, F1 tarihinde ilk kez Kore Grand Prix'si ile takvime girecek.

12 takımın katılacağı şampiyonanın takviminde bu sene 19 yarış bulunuyor. Büyük şölen, Bahreyn GP'si ile başlayıp 14 Kasım 2010'da Abu Dabi GP'si ile sonlanacak. Starta sayılı saatler kala organizasyonda yarışacak pilotlar da yeni takımlarıyla adından çokça söz ettirecek. 2010'un en sürpriz olayı ise F1 tarihinin en başarılı sürücüsü Michael Schumacher'in Mercedes GP ile yeniden pistlere dönmesi oldu. Alonso, Renault'dan ayrılıp Kimi Raikkonen'in Ferrari'den ayrılmasıyla boşalan koltuğa oturacak. Kubica, BMW Sauber'den Renault'ya; Rosberg, Williams'tan Mercedes GP'ye; Barrichello, Brawn GP'den Williams'a; Glock, Toyota'dan Virgin'e; Button, Brawn GP'den McLaren'e; Trulli, Toyota'dan Lotus'a; Kovalainen, McLaren'den Lotus'a geçti.

Yarış, 24 Ekim 2010'da, Kore Uluslararası Pisti'nde koşulacak.

Yayın heyecanı yine TRT1'de

Hızseverlerin merakla beklediği büyük yarışları, geçen sene olduğu gibi bu yıl da TRT 1 verecek.

Kurallar değişti

Formula 1'de 1993'ten beri devam eden yakıt ikmali, bu sezon kaldırılacak. Araçlar pite yalnızca lastik değişikliği için girecek. 2009 ile gelen KERS, bu sezon olmayacak. 6 yeni aracın gelmesi ile birlikte, sıralama kuralları da değiştirildi. 1. ve 2. elemede, 8'er araç elemeye veda edecek. Son elemede, 10 araç pole pozisyonu mücadelesi verecek. Puanlama sistemi değiştirildi. Artık puanlar şu şekilde verilecek: Birinciye 25, ikinciye 20, üçüncüye 15, dördüncüye 10, daha sonra 8, 6, 5, 3, 2 ve 1 puan onuncuya kadar verilecek.

Türkiye Grand Prix'si mayısta

2005'te Formula 1 heyecanına başlayan Türkiye, ilk üç yarışı ağustos ayında yapmıştı. 2008'de Mayıs ayında gerçekleştirilen büyük şölen, geçen sene 5-6-7 Haziran'da sevenleriyle buluşmuştu. Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), Türkiye Grand Prix'sinin bu yıl 28-29-30 Mayıs'ta yapılmasını kararlaştırdı. Bu arada 2010 Türkiye GP'si biletleri satışa sunuldu. Biletlerin en pahalısı 450, en ucuzu ise 20 TL. Geride bıraktığımız sezonlara oranla bilet fiyatları daha uygun görünüyor.

Mercedes, Bahreyn'de hızlı başladı

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP'si öncesi düzenlenen 2'nci antrenman turunda en hızlı zamana Mercedes Benz GP'den Nico Rosberg imza attı. Rosberg'in takım arkadaşı 7 F1 şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher de üçüncü en hızlı zamana ulaştı. McLaren-Mercedes'ten Lewis Hamilton ise ikinci oldu. Formula 1'de bugün bir antrenman seansı yapılacak. Saat 10.00'da koşulacak 3'üncü antrenman turlarından sonra saat 13.00'te sıralama turları düzenlenecek. Büyük yarış ise yarın saat 14.00'te başlayacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile