Frank Rijkaard: İstifam şu anda söz konusu değil

Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü Frank Rijkard, Ankaragücü karşısında ağır bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Takımının kendi sahasında

Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü Frank Rijkard, Ankaragücü karşısında ağır bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Takımının kendi sahasında Ankaragücü'ne 4-2 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı çalıştırıcı, kendi sahalarında ağır bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "Karşılaşmada ilk başta 1-0 geriye düştük. Gol pozisyonu içinde orda faul vardı ancak oyuncu top durmadan kullandı. Hakemin burada oyunu durdurup topun durmasını önermesi gerekiyordu. Yine yan hakem ofsayt bayrağını kaldırınca bizim oyuncularımız durmaması gerekirken durdular. Birinci golden sonra oyun farklı bir atmosfere girdi. Takımın öz güveni kayboldu. Öz güvenimiz kırılmış oldu. İlk yarı 1-1 yakalamak içi çok iyi mücadele ettik ancak benim anlamadığım bir şey var. Hayretler içindeyim, yediğimiz gollerden üçü aynı şekilde yendi. Bu beni hayretlere düşürdü. Defansta hiçbir oyuncumuz buna önlem almadı. Takım çok iyi çalışmıştı ama bu şekilde goller yeyip mağlup olmak bizi üzdü" diye konuştu.

Bir gazetecinin taraftarların tepkisini sorması üzerine Rijkaard, "Taraftarlarımız tabii ki üzgün onlar her zaman kazanmayı arzuluyorlar. Biz de başarılı olmak için çalışıyoruz. Fakat takım içindeki sakatlıklar belimizi büktü. Bir türlü istediğimiz gibi çalışamıyoruz. Bazı oyuncuların olmaması bizi etkiliyor." diye cevap verdi. Rijkaard, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

''Eğer böyle bir düşüncem olsaydı, basına bunu yansıtmadan hallederdim. Ancak şu anda böyle bir şey söz konusu olmadığı için konuşmak yersiz''

Basın toplantısına katılan Mustafa Sarp ise, söylenecek fazla bir şeyin olmadığını ve üzgün olduklarını söyledi. Mustafa Sarp, "Takım olarak şu anda kötü durumdayız. Hem kendi sahamızda farklı mağlup olduk. Fenerbahçe maçı öncesinde moral bulmak istiyorduk. Bir an önce bu maçı unutup hafta sonu camiamız için önemli olan Fenerbahçe maçına konsantre olmamız gerekiyor. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Fenerbahçe favori gibi gösterilse de bu maçı mutlaka kazanmak istiyoruz. Derbiyi kazanıp camiaya moral vermek istiyoruz" diye konuştu.

Servet Çetin de, Ankaragücü'ne mağlup olduktan sonra Fenrebahçe derbisinin öneminin daha da arttığını ifade ederek, "Artık Fenerbahçe derbisini mutlaka kazanmamız gerekiyor. Bu maçı kazanarak taraftar ile aradaki buzları eriteceğiz. Moral bozukluğumuzu atarak derbiye en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" dedi

Servet Çetin, kendisine güvenildiği zaman her zaman iyi futbol oynadığını bu nedenle her zaman kendisine güvenilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile