Fransa Savunma Bakanliginda Silah Kaçakçiligina Bulasmis Soför Asker Skandali

Söz konusu soförün bazi gezilerinde Bakan Florence Parly'e eslik ettigi belirlendi.

Fransa’da ocakta baslatilan silah kaçakçiligiyla ilgili bir davada Savunma Bakanligi ofisinde soförlük yapmis bir asker de yargilaniyor.

Mediapart sitesinin arastirma haberine göre, ülkede ocakta ortaya çikarilan silah kaçakçiligi agiyla ilgili davada gözaltina alinan 2 askerden birinin Savunma Bakani Florence Parly’nin soförlügünü yapan kisi oldugu ortaya çikti.

Davada silah edinmek, bulundurmak ve baskalarina nakletmek ile suç örgütü üyesi olmakla suçlanan asker kökenli soförün, silah kaçakçiligi skandalinin ortaya çikarilmasindan 6 ay önce, Temmuz 2020’de bakanliga girdigi, bazi seyahatlerinde Bakana eslik ettigi ögrenildi.

Silah kaçakçiligina karismis birinin Savunma Bakanligi güvenlik sorusturmasindan nasil geçtigi sorgulanan haberde, ayrica bakanligin 2020 yazinda stajyer ehliyeti olan bir askeri soför olarak atamayi degerlendirdigi ancak bu karardan vazgeçildigi belirtildi.

Ocakta ortaya çikarilan genis silah kaçakçiligi aginin uyusturucu kaçakçilari ile asiri sagci gruplara silah temin ettigi tespit edilmisti.

Düzenlenen operasyonda 200 silah ele geçirilmis, gözaltina alinan 10 kisiden olan 2 askerin kaçakçilik aginin önemli unsurlari oldugu bildirilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile